Racingnews voorspellen met Ellen Cup

23 mrt. 2017 21:10 Redactie

De redactie van Racingnews365 over het nieuwe seizoen


Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Iedereen begint weer vanaf nul. Het seizoen 2017 staat op het punt van beginnen en de redactie van Racingnews kijkt alvast vooruit.

We lichten er vier onderwerpen uit: Wie wordt er wereldkampioen? Hoe presteert Max in 2017? Wie worden de verrassing en de teleurstelling van het seizoen?

1. Wie wordt er wereldkampioen?

Rik: Lewis Hamilton. Lewis heeft, zoals het er nu naar uitziet, de beste auto en een teamgenoot die zich toch een beetje (wellicht onderbewust) ondergeschikt zal voelen. Simpelweg onverslaanbaar, hoewel er wel coureurs op de grid staan die het hem lastig zullen gaan maken. De Mercedes van Hamilton zal echter de doorslag geven en op een aantal wedstrijden na zal hij onbedreigd kampioen worden wat mij betreft.

Wanda: Sebastian Vettel. Al tijdens de wintertesten zagen we een solide en vrij snelle Ferrari maar vooral ook weer een gedreven Vettel. Een Vettel zoals we hem zagen in zijn gouden jaren bij Red Bull Racing toen hij vier wereldtitels won. Na een frustrerend 2016 heeft Ferrari het lek boven en gaat het vol mee strijden voor de wereldtitel. Het zal ongekend spannend gaan worden tussen Hamilton en Vettel maar dit keer is het Vettel die zijn hoofd koel houdt en de tifosi in Italië op de banken krijgt.

Ruud: Lewis Hamilton. Binnen Mercedes is hij de duidelijke nummer één. Het Duitse team lijkt nog altijd het sterkste en het is ook aannemelijk dat ze de riante voorsprong van vorig jaar niet in een keer kwijt zijn. Als de Ferrari echt goed genoeg is dan zal Sebastian Vettel een lekker robbertje vechten met Lewis. Beide zijn het topcoureurs die het gevecht graag aan gaan. Het zou mooi zijn als Red Bull aan kan haken, want Max en Daniel lopen niet weg voor een goed en hard gevecht. Zo lang er maar een echt titelgevecht komt met spanning tijdens de races.

2. Hoe presteert Max in 2017?

Rik: Tegen het eind van het seizoen maakt Max kans op een paar overwinningen denk ik. Het is nog lastig te zeggen, maar ik gok op een verdubbeling van het aantal van vorig jaar, twee dus. Als Red Bull de strijd met Ferrari weer aan kan gaan gok ik op 7 podiumplaatsen voor Max, maar ook die zullen voornamelijk aan het eind van het seizoen behaalt gaan worden denk ik.

Wanda: Max is vooral afhankelijk van zijn RB13 en deze zal in de eerste races nog niet snel genoeg zijn om mee te strijden voor de zeges. Na Spanje of misschien zelfs wel weer in Spanje komt Red Bull dichterbij aan Mercedes en Ferrari. Max zal dit jaar drie races winnen en in totaal 8 keer op het podium staan.

Ruud: Red Bull komt vaak niet erg sterk uit de startblokken. Ook nu verwacht het team een achterstand ten opzichte van Mercedes en mogelijk Ferrari. In Spanje komt de nieuwe motor en dan begint het seizoen pas echt voor Verstappen. Voor mij is Max niet de grote favoriet voor de titel. Iedere zege die hij behaalt is er weer een voor de erelijst. De Renault motor komt simpelweg nog 50 tot 80 PK tekort. Voor Max dit seizoen 3 zeges en negen podiumplaatsen. Oh ja, Max heeft nog wat goed te maken in Monaco en Spa! Daar toont hij dit jaar zijn klasse.

3. Wie wordt de verrassing van het seizoen? 

Rik: Williams. Het team van Williams is al heel vroeg in 2016 begonnen met het bouwen van de 2017-bolide. Dit zorgde ervoor dat het team in 2016 wegzakte, maar zal er ook voor gaan zorgen dat het team er in 2017 goed bij zal zitten. Voornamelijk in het begin zal Williams best voor de podiumplaatsen kunnen strijden denk ik, mits de coureurs ook in goede doen zijn.

Wanda: Felipe Massa. In de nadagen of eigenlijk beter gezegd, na zijn pensionering kan de kleine Braziliaan vrijuit racen. De druk is er af en al tijdens de wintertesten liet hij zien nog steeds snel te zijn. Ik denk dat Massa voor het eerst in jaren weer op het podium komt en dat hij Williams de nodige punten zal bezorgen.

Ruud: Lance Stroll laat zien dat hij wel degelijk met een F1-auto overweg kan. Natuurlijk heeft zijn vader geld, maar talent kan je niet kopen. Hij kan nu voor goed afrekenen met zijn imago. Nico Hulkenberg laat bij Renault zien dat hij een volwassen coureur is en scoort zijn eerste podium.

4. Wie zakt er door het ijs? 

Rik: Lance Stroll en McLaren. De jonge Canadees krijgt het lastig dit seizoen. Racen kan hij zeker en snel is hij ook, maar de druk van buiten zal hem toch een beetje teveel worden denk ik. In de luwte presteren in de Formule 3 was nog te doen voor Stroll, maar presteren als de gehele wereld naar je kijkt is toch wat anders. Daarnaast gaat McLaren waarschijnlijk weer een rampjaar meemaken en ik denk dat ze Fernando Alonso kwijtraken aan het eind van het seizoen. Zelfs in 2015, toen Honda voor het eerst de motorleverancier was en het seizoen dramatisch verliep, was het nog positiever gesteld bij McLaren. Honda krijgt het simpelweg niet voor elkaar in het hybride-tijdperk en dat heeft ook z'n uitwerking op McLaren, dat wat balansproblemen lijkt te hebben. Laten we hopen dat ik er naast zit.

Wanda: Esteban Ocon. De Fransman wil niks liever dan weer strijden met Max Verstappen en zal daardoor in bepaalde gevallen te gretig zijn waardoor hij bezwijkt. Bij Manor kon hij nog in alle luwte rondrijden, bij Force India ligt dit duidelijk anders. Met Sergio Perez heeft hij een ervaren teamgenoot maar in plaats van rustig te blijven en ervan uit te gaan dat zijn tijd nog wel komt, wil Ocon te graag zijn kunsten laten zien.

Ruud: Force India, omdat McLaren zeggen te makkelijk is. Het team was vorig seizoen erg sterk met een vierde plaats. Het droomde van een top 3 positie in het WK in 2017. Voor alsnog lijkt het team erg veel concurrentie te krijgen van onder andere Renault en Williams. De Pink Ladies vallen voornamelijk op door de kleurstelling en Ocon zal het klappen van de zweep leren. Bij de coureurs verwacht ik dat Bottas niet mee kan met Hamilton. Zeker als Red Bull, Ferrari en Mercedes dicht bij elkaar zitten, verliest de Fin het gevecht. Alleen bij een dominant team van Mercedes dicht ik hem kansen op de top 3 in het WK toe.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen