Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racingnews365-lezers spreken: teamorders Mercedes een schande

De betrokken coureurs hadden allemaal veel begrip voor de teamtactiek die Mercedes doorvoerde tijdens de Grand Prix van Rusland. Niet leider Valtteri Bottas, maar nummer twee Lewis Hamilton mocht de race winnen, puur omdat de Brit er beter voor staat in de strijd om het wereldkampioenschap.

Genoeg reden voor Racingnews365 om haar lezers naar hun mening te vragen. In de afgelopen dagen kon je op deze site reageren op de poll waarin werd gevraagd of de teamorder van Mercedes terecht was. Er waren drie antwoordmogelijkheden, te weten: Ja, alles om Hamilton te helpen Mwah, Bottas was het hele weekend sneller Nee, dit is een schande voor de Formule 1

Een overgrote meerderheid van de lezers koos voor de laatste optie en noemde de teamorders van Mercedes een schande voor de Formule 1. Liefst 65 procent van de stemmers baalde van de actie van Mercedes en is van mening dat dit soort tactieken niet thuis horen in de koningsklasse van de autosport. Achttien procent van de Racingnews365-lezers kon ergens wel een beetje begrip opbrengen voor de teamorder, waardoor Bottas de overwinning verloor. Toch houden zij er een gemengd gevoel aan over, aangezien de Fin op zaterdag de poleposition veroverde en op zondag lange tijd aan de leiding van de Grand Prix ging en eindelijk zijn eerste overwinning van 2018 leek te boeken. Negentien procent heeft totaal geen problemen met het uitdelen van teamorders, zo blijkt uit de meest recente poll van Racingnews365. Deze lezers menen dat Mercedes er gewoonweg alles aan moet doen om Lewis Hamilton aan de wereldtitel te helpen en als het noodzaak is om Bottas daarvoor te slachtofferen, dan is het volgens hen nu eenmaal zo.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'