Raikkonen: "In 2017 strijden we voor de overwinningen"

05 jan. 17:15 Redactie

Raikkonen verwacht dat Ferrari mee doet om de zeges in 2017


Het seizoen 2016 was voor Ferrari bepaald geen bijzonder goed jaar. De overwinningen bleven helaas uit voor de Italiaanse renstal terwijl ze daarnaast ook nog eens werden voorbij gestreefd door Red Bull Racing.

Met de snelheid zat het vaak wel goed tijdens de vrije trainingen. Daarin zaten zowel Vettel als Raikkonen er vaak wel goed bij. In de kwalificaties liep het dan ineens minder goed waarna ze in de race teveel moesten goedmaken. Raikkonen laat dan ook weten dat het een vrij lastig seizoen is geweest. Vooral omdat achter de schermen het gevoel overheerste dat de snelheid én dus de mogelijkheid om te kunnen strijden voor overwinningen wel leefde.

"Je werkt keihard en dan is het zonde dat je geen race wint. Helaas waren de resultaten minder dan we hadden gehoopt. Ondanks dat blijven we leren en verbeteren. Daarom denk ik ook dat we in een sterkere positie zitten dan dat de resultaten van vorig seizoen lieten zien. Als team hebben we het goed gedaan."

Ondanks dat Ferrari niet bepaald bekend staat als het team wat direct goed in speelt op de nieuwe veranderingen, gaat Raikkonen ervan uit dat dat dit jaar anders zal zijn. Hij durft zelfs zo ver te gaan door te stellen dat hij en Vettel in 2017 met de heren van Mercedes en Red Bull kunnen strijden voor de zeges.

"Ik ben er zeker van dat we volgend seizoen een nog betere auto hebben en een aantal mooie gevechten kunnen aangaan voor overwinningen."
Foto: Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen