Raikkonen: 'Ferrari kan een 1-2 behalen dit seizoen'

28 mrt. 2017 11:51 Redactie

Kimi Raikkonen gelooft dat Ferrari kan domineren met SF70H


Kimi Raikkonen was in geen velden of wegen te bekennen in Australië. Daar waar Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel een uitstekende kwalificatie en race kende, kwam de ervaren Fin niet uit de verf. Desondanks ziet Kimi veel potentie en gaan oude tijden herleven voor de Scuderia.

Een 1-2 moet mogelijk zijn voor Ferrari, aldus Raikkonen. De laatste 1-2 dateert alweer uit 2010, toen Fernando Alonso en Felipe massa tijdens de Duitse GP de bovenste treden van het podium bezette.

"Als we alle dingen perfect voor elkaar hebben kunnen we als eerste en tweede finishen. Het is goed voor Vettel en goed voor het team dat hij won. We hebben een solide basis en een goede auto, maar er is nog altijd werk te verzetten. Het is een lang kampioenschap en we moeten afwachten hoe zich dat ontwikkeld."

Raikkonen was niet erg tevreden over zijn eigen weekend in Australië. Tijdens de race was de vierde positie het maximaal haalbare en tijdens zijn laatste stint kwam Max Verstappen snel dichterbij.

"Dit was niet 100% wat we wilden, maar we moeten het er maar mee doen. Ook al was het resultaat teleurstellend, ik ben toch best tevreden. We hebben de auto veel beter leren kennen dit weekend. Voor het team was het een goede race. We wonnen de eerste race van het seizoen, wat betekent dat we een goede basis hebben om op verder te bouwen."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen