Raikkonen gelooft in wederopstanding Ferrari in 2017

27 dec. 2016 09:10 Redactie

Raikkonen niet tevreden over eigen seizoen


Ferrari-coureur Kimi Raikkonen erkent dat het Italiaanse team in 2016 veel werk verzet heeft, maar dat de resultaten nauwelijks verbeterden. De Fin ziet het verzette werk als de basis voor nieuwe successen van Ferrari in 2017.

De lat lag erg hoog in 2016, want na een relatief succesvol 2015 met drie zeges ging Ferrari voor de wereldtitel. Uiteindelijk moest het team lijdzaam toezien hoe het de tweede plaats in het WK verloor aan Red Bull Racing en geen enkele zege behaalde.

"We hebben hard gewerkt en ons uiterste best gedaan. Helaas waren onze resultaten niet goed genoeg, het was niet wat we ervan verwacht hadden. Desondanks wil ik alle mensen binnen het team bedanken. We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben veel verschillende dingen geprobeerd en geleerd." vertelde Raikkonen aan Uol Esporte.

"Om die reden heb ik er veel vertrouwen in dat we in een sterkere positie voor volgend jaar verkeren dat de resultaten lieten zien. Als mijn gevoel klopt dan zijn we volgend jaar meer competitief en krijgen we een mooi gevecht."

"Als ik mijn seizoen vergelijk met de vorige twee seizoenen dan was het beter, maar ik kan niet tevreden zijn. Het is totaal niet wat we wilden. We hadden goede momenten, maar vanzelfsprekend is het resultaat teleurstellend." aldus de Fin die zelf slechts als zesde eindigde in het WK.

"Er waren mooie momenten, maar als je kijkt naar het totaalplaatje en waar je finisht, dan mogen we niet tevreden zijn." 

 

Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen