Raikkonen hekelt pers: 'Ze zijn alleen uit op sensatie'

27 mei 2017 19:10 Redactie

Raikkonen vindt vraag over teamorders bizar


Kimi Raikkonen staat voor het eerst in bijna tien jaar weer eens op pole! De Fin was nipt sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel

Tijdens de persconferentie werd Raikkonen de vraag gesteld of hij niet ruim baan moet maken voor Sebastian Vettel. De Fin reageerde fel op de insinuatie dat er sprake is van teamorders bij Ferrari.

"Nee, er is niets anders aan dit jaar ten opzichte van vorig jaar. We weten waar we mee bezig zijn en we racen voor het team. We hebben enkele afspraken daarover gemaakt en die respecteren we allebei. We mogen met elkaar vechten zo lang we dit zonder schade doen."

"Ik weet niet waarom mensen ineens iets anders verwachten morgen dan de afgelopen jaren. Er is niets veranderd. Het zijn gewoon mensen die een of ander stom verhaal willen maken uit niets."

Ondanks de pole loopt Raikkonen nog niet te hard van stapel. Monaco is een lastige race en in het verleden had de Fin er weinig geluk.

"De pole is hier het belangrijkste in vergelijking tot andere circuits, maar het betekent niet dat je de race al gewonnen hebt. Er kan zoveel gebeuren tijdens de race. Je kan een perfecte strategie uitgestippeld hebben met het team, maar er zijn andere factoren die je race kunnen verknallen."

Mocht Raikkonen winnen dan is dat zijn eerste GP-zege sinds de GP van Australië 2013, destijds in de Lotus. Voor teamgenoot Sebastian Vettel is het mogelijk om een grote voorsprong te nemen op Lewis Hamilton. De naaste belager van de Duitser start pas als twaalfde.

Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen