Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Ik had Verstappen meer ruimte kunnen geven"

Eén van de meest besproken incidenten na de Grand Prix van Japan was het akkefietje waarbij Max Verstappen en Kimi Raikkonen waren betrokken. De Finse Ferrari-coureur probeerde de 21-jarige Nederlander aan het einde van de eerste ronde op het circuit van Suzuka aan te vallen, waarop de Red Bull-rijder zich verremde. Bij het terugkeren op de baan kwam Verstappen volgens de wedstrijdleiding hinderlijk voor Raikkonen terecht.

Daardoor kreeg Verstappen een tijdstraf van vijf seconden opgelegd. De Nederlander loste die in tijdens zijn eerste en enige bandenwissel, door vijf tellen langer bij zijn pitcrew stil te staan. Achteraf was Verstappen niet te spreken over de hoogte van de straf.

Raikkonen erkent naderhand dat hij Verstappen minder problemen had kunnen bezorgen door een andere lijn te kiezen. "In een ideale wereld had ik hem iets meer ruimte kunnen geven", spreekt de bijna 39-jarige Fin. "Ik probeerde buitenlangs te gaan en weet dat het soms lastig is om een stuurbeweging te laten werken als je over een kerbstone bent gereden. Ik denk niet dat hij met opzet iemand probeerde te raken. Als we naast elkaar rijden op de baan en hij mij af zou proberen te steken, dan weten we allemaal wat er kan gebeuren", besluit Raikkonen cryptisch. Achter Verstappen en diens Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo kwam Raikkonen uiteindelijk op de vijfde plaats over de eindstreep, Ferrari-collega Sebastian Vettel werd zesde. De Grand Prix van Japan werd een eenvoudige prooi voor Lewis Hamilton, die dankzij zijn negende seizoenszege op het punt staat om zijn vijfde wereldtitel binnen te halen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden