Raikkonen: 'Ik help Vettel als dat nodig is'

23 jun. 2017 09:50 Redactie

Raikkonen wil Vettel aan wereldtitel helpen


Teamtactiek en teamorders kunnen de doorslag geven in het Formule 1 kampioenschap van 2017. Bij Mercedes en Ferrari is er na zeven races een duidelijke nummer één in de ranglijst. Raikkonen laat weten dat hij er geen probleem mee heeft om Vettel te helpen.

Wel wil de Fin de komende races nog voor zijn eigen kansen kunnen gaan. De achterstand van Raikkonen op zijn teamgenoot is al 48 punten. Ferrari heeft de coureurs de vrijheid gegeven om te racen.

"We hebben duidelijke rollen binnen het team. Iedereen weet wat er mag en wat er niet mag."

"Het gaat allemaal volgens de regel, maar ik weet niet welk belang ik heb om daar hier over te praten. Dingen die we binnen het team bespreken blijven daar. Onze teambaas Maurizio Arrivabene heeft recent wat verteld in de media."

De komende races zijn bepalend voor de kampioenschapskansen van Kimi Raikkonen. De Ferrari-coureur moet dan wel snel uit een ander vaatje tappen en heeft dringend behoefte aan één of meer zeges.

"Er is niets veranderd en het is nog zoals het in het verleden was. Als ik theoretisch geen kans meer heb op de titel dan help ik Sebastian. Daar heb ik geen enkele moeite mee en dat heb ik nog nooit gehad. Het is een makkelijke beslissing voor ons allemaal, want onze prioriteit is dat Ferrari wint."

"Als Sebastian kan winnen en ik geen kans heb dan help ik hem. Het belang van Ferrari komt op de eerste plaats."

Kimi Raikkonen kende een redelijke start van het seizoen, maar kon alleen in Monaco in de buurt blijven van zijn teamgenoot. De achterstand van 48 punten op zijn teamgenoot komt voornamelijk doordat Vettel constant presteerde, terwijl Raikkonen wisselende resultaten behaalde.

"Het was niet de beste start van het seizoen, maar het was ook niet mega slecht. Al met al was het niet waar ik wilde staan. We hadden links en rechts wat kleine problemen en een DNF. Onze laatste race was ook niet ideaal. Dat is zoals het gaat en als je teamgenoot steeds op het podium staat dan is het gat al snel groot. That's racing."

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen