Raikkonen: 'Ik neem zelf de beslissing over mijn toekomst'

27 apr. 2017 16:24 Redactie

Stopt Raikkonen na dit seizoen? 'We zien wel wat er gaat gebeuren'


Ferrari-coureur Kimi Raikkonen maakt zich totaal niet druk over zijn toekomst. De Fin is met 37 jaar de oudste F1-coureur en staat onder druk na drie matige races.

Daar waar teamgenoot Sebastian Vettel twee zeges behaalde in drie races, wist Raikkonen niet verder te komen dan twee vierde plaatsen. Zijn Italiaanse werkgever verwacht meer van de kampioen van 2017. 

De Fin weigert om zijn leven over een compleet andere boeg te gooien. "Ik ga mijn leven niet veranderen, ik ben blij met mijn huidige leven." antwoordde Kimi op een vraag van een journalist.

Door de magere resultaten zijn er wederom veel speculaties over de toekomst van Raikkonen bij Ferrari. Geruchten die er ook in 2015 en 2016 al waren, maar destijds verlengde de Italianen het contract steeds met één jaar.

Druk maakt Raikkonen zichzelf allerminst. Veelvuldig wordt 'The Iceman' de vraag gesteld of hij na dit seizoen stopt: "We zien het allemaal wel. Ik verkeer al jaren in deze situatie. Mensen stellen me veel vragen, maar ik heb geen haast. Wat de toekomst brengt? Dat beslis ik zelf."

Kimi Raikkonen werd in 2007 wereldkampioen met Ferrari. Het is zijn enige wereldtitel in de Formule 1 en de laatste van Ferrari. Na zijn terugkeer bij het team in 2014 bleven de grote successen uit en wist de Fin nog geen enkele race te winnen voor het team. 

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen