'Raikkonen veroordeeld tot rol van tweede rijder'

03 jun. 2017 12:30 Redactie

Mika Salo verwacht nog meer teamorders bij Ferrari


Officieel maakt Ferrari geen onderscheid tussen haar rijders en staat het teambelang voorop. Toch begint het er steeds meer op te lijken dat Ferrari een duidelijke voorkeur heeft voor Sebastian Vettel.

Tijdens de GP van Monaco kwam Vettel dankzij een sterke pitstopstrategie aan de leiding van de race en pakte op die manier kostbare punten in zijn strijd met Hamilton. Het gezicht van Raikkonen sprak na afloop van de race echter boekdelen. Raikkonen baalde duidelijk maar liet zich hier verder niet over uit.

Zijn landgenoot Mika Salo is er echter wel duidelijk over. Voor de voormalige Formule 1 coureur is Raikkonen slechts de tweede rijder van Ferrari en draait alles om Vettel.

"Vettel strijdt volop om de wereldtitel. Hij presteert erg goed in de concurrentiestrijd met Hamilton. De achterstand van Kimi is al erg groot dus iedereen ziet hem nu eigenlijk gewoon als de tweede rijder."

Ook Salo reed ooit voor de Italiaanse renstal waarvoor hij in 1999 twee keer een podiumplaats behaalde. Ook toen stroomde het team niet om teamorders uit te delen. Salo werd dankzij een teamorder namelijk tweede in de GP van Duitsland achter Eddie Irvine. Volgens Salo is het slechts een kwestie van tijd voordat Ferrari opnieuw een teamorder zal afgeven.

"Natuurlijk legt Kimi zich er nog niet bij neer maar vanuit het team gezien is hij de tweede rijder. Ik weet dan ook zeker dat als Vettel aan de leiding blijft en Kimi is ergens een keer sneller, dan kon de noodzaak van wisselen er weleens komen."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen