Raikkonen waarschuwt concurrentie: 'Ferrari kan nog harder'

11 mrt. 2017 08:10 Redactie

Kimi Raikkonen vol vertrouwen na succesvolle wintertest


Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari mag zich 'koning' van de wintertest noemen. Er leek tijdens diverse testdagen geen maat te staan op de snelheid van de SF70H. Raikkonen is dan ook zeer tevreden, maar houdt nog een slag om de arm.

Met een 1.18,6 noteerde Raikkonen verreweg de snelste tijd van alle acht de testdagen. Het was niet alleen de snelste tijd van hem die imponeerde, ook zijn run op de zachte banden was indrukwekkend. Mercedes en Red Bull wisten tijdens de testdagen niet verder te komen dan een 1.19,3 en 1.19,4. 

"Het was een goede dag voor ons. De auto presteerde uitstekend en het gevoel was al vanaf dag één goed." laat de Fin weten.

"We hebben een prima wintertest achter de rug. De auto is snel en betrouwbaar en in vergelijking met vorig jaar voelt alles beter aan. Het blijft echter afwachten tot de eerste race. Dan zien we pas waar we staan ten opzichte van de concurrentie."

Ferrari kon nog een stuk sneller, waarschuwt Kimi. "Als we gewild hadden, dan konden we nog snellere tijden rijden. Dat was ons doel niet. Je probeert wel om hard te gaan, maar we kunnen nog voldoende dingen verbeteren. We mogen wel tevreden zijn over onze ochtend en de snelheid."

Aan een voorspelling waagt Raikkonen zich nog niet: "Vandaag was een van de beste dagen van de afgelopen twee weken. Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken, we moeten wachten tot het seizoen begint."

Vorig seizoen was Ferrari ook sterk tijdens de wintertest, maar wist het niet te imponeren tijdens het seizoen. De Italiaanse renstal won geen enkele Grand Prix. Dit jaar lijkt het er echter wel op dat de Scuderia een stevige fundering heeft gelegd voor nieuwe successen.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen