Raikkonen wil extra regenbandentest voor Formule 1 coureurs

06 mrt. 2017 09:14 Redactie

Raikkonen: 'We hebben een echte regenbandentest nodig'


Kimi Raikkonen was een van de weinige coureurs die afgelopen donderdag veel kilometers maakte tijdens de regenbandentest op het circuit van Barcelona. Het circuit werd onder water gezet, maar volgens coureurs was dit niet te vergelijken met echte regenval.

Kimi Raikkonen hoopt dat er een nieuwe kans komt om de Pirelli banden serieus te testen. De test van donderdag was volgens velen een aanfluiting. Niet omdat de baan niet nat genoeg was, maar omdat de teams nauwelijks reden. Daarbij kwam dat de baan in de middag te snel opdroogde.

"Het is erg moeilijk om een conclusie te verbinden aan de ronden die wij reden. Een circuit dat onder water wordt gezet rijdt heel anders dan tijdens serieuze regenval. Je kan het niet vergelijken."

"Ik hoop dan ook dat we nog een keer de kans krijgen om de banden te testen voor Pirelli, zodat zij meer informatie krijgen. Voor hen is het ook erg moeilijk, omdat we geen serieuze test hebben gehad. Het is lastig om goede regenbanden te maken zonder testdagen."

Raikkonen waagt zich dan ook niet aan een voorspelling omtrent de prestaties van de banden. Vorig jaar klaagden veel coureurs over aquaplaning. "We moeten afwachten. Als we ze moeten gebruiken kunnen we pas zien hoe goed ze zijn."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen