Raikkonen wil Ferrari in de race houden om het kampioenschap

14 apr. 2017 08:30 Redactie

Kimi Raikkonen gaat voor optimaal resultaat in Bahrein


Ferrari is het nieuwe Formule 1 seizoen ijzersterk begonnen dankzij Sebastian Vettel. Zijn oudere teamgenoot, Kimi Raikkonen, heeft het wat dat betreft een stuk lastiger.

In Australië kon de Fin al niet het tempo van Vettel bijbenen maar wist hij de schade nog enigszins te beperken met een vierde plek. In China worstelde Raikkonen gedurende de hele race en kon hij opnieuw het gevecht om de podiumplaatsen niet aan. Zijn vijfde plek was voor de teamleiding van Ferrari voldoende reden om hem op het matje te roepen. De inmiddels 37-jarige  wereldkampioen van 2007 moet dus ook vrezen dat dit weleens zijn laatste jaar in de Formule 1 gaat worden.

Zo ver is het echter nog niet want aan de vooravond van de derde race in Bahrein toont Raikkonen zich bijzonder strijdlustig.

"We moeten dit weekend veel punten scoren om in de race voor het kampioenschap te blijven. Het seizoen is nog lang. De vijfde plek in China was teleurstellend, maar we nemen die punten mee en hopelijk gaat het komend weekend in Bahrein een stuk beter."

Al tijdens de race in China uitte Raikkonen meerdere malen zijn onvrede over de set-up van zijn auto. Ook vroeg hij zich vertwijfeld af wanneer het team hem binnen zou roepen voor verse banden. Dat alles heeft hij inmiddels achter zich gelaten. Het enige wat nu telt is een optimaal resultaat op het Bahrein International Circuit.

"We moeten ons oprichten, hard doorwerken en we kunnen ons geen fouten veroorloven. De kleinste tegenslagen kosten tijd en posities."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen