Raikkonen: "Winnen in Barcelona is mogelijk"

12 mei 2017 09:30 Redactie

Raikkonen wil weer op het hoogste treetje staan


Kimi Raikkonen is op dit moment de enige van de top 4 die nog geen race heeft gewonnen dit jaar. Zijn laatste overwinning is inmiddels alweer vier jaar geleden.

Vier jaar lang moesten de Finse Formule 1 liefhebbers wachten op het horen van het Finse volkslied. Het was echter niet voor Kimi Raikkonen maar zijn landgenoot Bottas die in Rusland de zege pakte. Ook Raikkonen erkent tegenover Motorsport-magazine dat het weleens weer tijd wordt voor een zege.

"Het is inderdaad alweer een tijdje geleden, maar zo gaan die dingen. Ik probeer altijd om de race te winnen."

Voor het eerst in jaren is Ferrari competitief genoeg om de strijd met Mercedes aan te kunnen. Dat sterkt de Iceman in zijn gevoel dat het zomaar dit seizoen mogelijk is.

"Als alles goed aanvoelt en het loopt allemaal zoals het moet, dan moet het kunnen. We proberen het in ieder geval tijdens elke race."

Aan het begin van het seizoen klaagde Raikkonen nog regelmatig over de afstelling van zijn auto. In Rusland liep de SF70-H voor het eerst zoals de inmiddels 37-jarige coureur het graag wilde. Na twee vierde plaatsen en een vijfde plaats kwam hij in Rusland als derde over de streep. Een duidelijk stijgende lijn. Betekent dit automatisch dat hij zich sterk genoeg acht om in Barcelona toe te slaan?

"Natuurlijk wil je altijd meer. Gelukkig heb ik in elke race nog punten gehaald, maar natuurlijk wil ik vooraan strijden en mij goed voelen in de auto. Hopelijk lukt het in Barcelona opnieuw om voor Mercedes te eindigen. Ook als je races wint, dan blijft er altijd nog ruimte voor verbetering. Het is nooit helemaal perfect," aldus de tweevoudige winnaar van de GP van Spanje.

De laatste overwinning van Raikkonen dateert alweer uit 2013. Destijds won hij in de Lotus de GP van Australië.
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen