Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen wordt teambaas na Formule 1-pensioen

De Grand Prix van Abu Dhabi was de laatste Formule 1-race voor Kimi Raikkonen, maar helemaal klaar met racen is hij nog niet. De Fin zal als teambaas betrokken zijn bij een raceteam.

Kimi Raikkonen is gestopt met racen. De 42-jarige Fin besloot er vorig jaar, na negentien seizoenen in de Formule 1, een punt achter te zetten. Toch zullen we hem nog terug gaan zien in de racerij. Raikkonen zal namelijk als teambaas actief zijn bij een raceteam. De Fin zal leiding geven aan het Kawasaki Racing Team in de MXGP. "Het is geen geheim dat motorcross al vele jaren een van mijn grote passies in het leven is", verklaart Raikkonen. "Maar dit team is niet bepaald een hobby. Het is heel serieus, we zijn heel gefocust en streven ernaar om de beste te zijn. Nu ik gestopt ben met racen, kan ik meer tijd aan dit project besteden", voegt de Fin toe. Raikkonen legt uit waar hij zich zowel mee bezig gaat houden bij het team. "Niet met de dagelijks zaken, maar meer vanuit een strategisch oogpunt. Daarbij zal ik gebruik maken van mijn ervaring bij verschillende teams en me richten op wat succes oplevert op het wereldtoneel."

Kawasaki kiest voor team Raikkonen

Het team van Raikkonen heeft als doel om wereldkampioen te worden in de motorcross en met steun van het Kawasaki hoopt de renstal dat doel te gaan bereiken. Het Japanse merk besloot om de samenwerking aan te gaan met het team van de F1-kampioen. "Iedereen, inclusief ikzelf, is dolgelukkig dat Kawasaki ons gekozen heeft als fabrieksteam. De kans op succes is altijd groter met de directe ondersteuning van zo'n merk. Dit is een geweldige kans voor ons als het nieuwe Kawasaki Racing Team in de MXGP", aldus Raikkonen. De Formule 1 zal hij vanaf dit jaar in ieder geval vanaf de zijlijn mee moeten maken. Eind 2021 nam Raikkonen afscheid van de sport. Zijn plek bij Alfa Romeo zal komend seizoen worden ingevuld door landgenoot Valtteri Bottas, die over is gestapt van Mercedes.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"