Raikkonen kan zich weer niet mengen in de strijd om de pole

08 apr. 2017 16:06 Redactie

Kimi Raikkonen wederom vierde tijdens kwalificatie


Even leek het erop dat Kimi Raikkonen mee kon doen voor de pole vandaag. Tijdens Q2 was de Fin het snelste, maar in Q3 kwam hij toch het nodige tekort ten opzichte van Hamilton. 

In het beslissende deel van de kwalificatie was het gat met Hamilton bijna een halve seconde. Kimi Raikkonen moest niet alleen de Brit voor laten, maar ook teamgenoot Vettel en de tweede Mercedes van Bottas.

"Ik ben niet verbaasd over mijn positie, ondanks dat het in Q2 erg goed ging. Ik worstelde met de voorkant van de auto en met name in de eerste bochten. We zijn nog niet helemaal daar waar we willen staan. We gaan voor de eerste plaats." toont de Fin zich strijdlustig.

"We moeten nog een aantal dingen aan de auto verbeteren. Het is al beter dan tijdens de vorige race en over het algemeen was de afstelling niet eens zo slecht. We hadden wat overstuur, maar dat was aan het einde van de kwalificatie omgeslagen in overstuur."

Met de voorspelde regen liggen er kansen, maar ook grote risico's. Raikkonen staat niet te boek als een van de beste regenrijders. Vaak is hij snel onderweg, maar zelden haalt hij de finish onder natte omstandigheden. In Monaco crashte hij al in de openingsfase en in Brazilië crashte hij wederom uit de race.

"Morgen wordt er ander weer verwacht. Als het gaat regenen is het voor iedereen een loterij."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen