Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rallylegende oordeelt: "Ik respecteer Verstappen, maar Hamilton is bestolen"

Rallylegende Sebastien Ogier heeft zich uitgelaten over het controversiële einde van de seizoensfinale van het afgelopen Formule 1-seizoen. De Fransman is van mening dat het wereldkampioenschap Lewis Hamilton werd afgepakt.

De Grand Prix van Abu Dhabi is al ruim anderhalve maand geleden afgelopen, maar toch wordt er nog volop nagepraat over de F1-seizoensfinale van 2021. Dat heeft uiteraard alles te maken met de manier waarop deze race eindigde en Max Verstappen het wereldkampioenschap wist te winnen. Wedstrijdleider Michael Masi besloot dat na een crash van Nicholas Latifi, de safety car zo snel mogelijk weer van de baan moest, en koos er daarom voor om alleen de gedubbelde coureurs tussen Verstappen en Lewis Hamilton te laten gaan. Met nog één ronde te gaan werd de race hervat en lukte het de Red Bull-coureur om op nieuwe banden de Brit in te halen. Mercedes en Hamilton zijn van mening dat hen de titel is ontnomen door deze controversiële beslissing van de wedstrijdleiding. Rally-legende Sebastien Ogier deelt die mening en heeft medelijden met de Mercedes-coureur. "Het moet erg moeilijk voor hem zijn geweest. Hij had echt de indruk dat de titel hem is ontnomen." "Hij is beroofd van de titel, laten we daar eerlijk over zijn. Ook al heb ik veel respect voor Max Verstappen, hij had een geweldig seizoen, maar in het laatste weekend...", zei de Frans rallyrijder in het Franse sportprogramma Super Moscato Show .

'Hamilton keert terug in F1'

"Lewis domineerde de race, hij lag aan kop tot het einde. En helaas voor hem kwam er, een paar ronde voor het einde, die beroemde safety car. Het zijn allebei grote kampioenen, maar dat weekend werd Hamilton de titel ontnomen. En dat is moeilijk te verkroppen voor hem", weet de achtvoudig wereldkampioen rally. Dat Hamilton het moeilijk vind om zijn verlies te accepteren moge duidelijk zijn. De Mercedes-coureur hult zich nog altijd in stilzwijgen en heeft na de zaterdag van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi niks meer geplaatst op zijn social media-kanalen. Daarom doet het gerucht de ronde dat de zevenvoudig wereldkampioen klaar is met de Formule 1 en niet aan de start van het nieuwe seizoen zal verschijnen. Ogier gelooft hier niks van. "Ik denk dat hij terugkomt. Hij bevindt zich in een ultra-competitieve omgeving met het beste team van het moment", oordeelt de rallycoureur.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'