Rapport Kimi Raikkonen: Raikkonen lijdend voorwerp in kleurloos seizoen

21 dec. 2016 08:30 Redactie

Kimi Raikkonen rijdt matig seizoen bij Ferrari


Eigenlijk heeft Kimi Raikkonen zijn beste tijd in de Formule 1 wel gehad. De Fin rijdt nu drie seizoenen bij Ferrari en heeft zich eigenlijks nauwelijks kunnen onderscheiden in die jaren. Ook in 2016 reed Raikkonen een kleurloos seizoen. Hij stond wel vier keer op het podium, maar reed zich er geruisloos naartoe. De momenten dat Raikkonen opviel was hij het lijdend voorwerp, zoals de vele keren dat hij in de clinch lag met Max Verstappen.

Hoogtepunten


Zijn twee tweede plaatsen waren wellicht een hoogtepunt, maar vooral in Spanje liet Kimi Raikkonen zijn tanden niet zien. In de enige kans van het jaar om een Grand Prix te winnen reed de Fin lang achter Max Verstappen aan, zonder ook maar één inhaalpoging te wagen. Het hoogtepunt werd dan ook direct een pijnlijk moment, waarin goed te zien was dat de 37-jarige Fin zijn beste tijd toch wel gehad heeft.

Dieptepunten


Het seizoen 2016 was voor Ferrari natuurlijk een groot dieptepunt, op de Grand Prix van Australië na. Voor Raikkonen was die Grand Prix echter ook een drama. De Fin moest halverwege de wedstrijd opgeven met een kapotte turbo. De laatste helft van het seizoen reed Raikkonen vaak op de achtergrond en kwam hij niet eens meer in de buurt van een podium, wat hem uiteindelijk ook nog de vijfde plek in de WK-stand kostte.

Rapportcijfer: 6,5


Wat Kimi Raikkonen laat zien in de Ferrari is al jaren hetzelfde. De Fin rijdt prima als tweede coureur, maar kan geen verrassende dingen laten zien. Hij haalt punten binnen voor het team, valt zo nu en dan op door een mislukte inhaalactie of door zijn onnavolgbare communicatie, maar is verder kleurloos. The Iceman krijgt een flauwe voldoende voor de moeite in 2016.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen