Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers GP Groot-Brittannië: Hamilton slaat plank mis, Verstappen met de schrik vrij

De Grand Prix van Groot-Brittannië is er één waar nog lang over nagepraat wordt. Het gaat daarbij om logische redenen enkel over Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar hoe brachten die achttien andere coureurs het er vanaf?

Net zoals na elke Grand Prix beoordeelt RacingNews365 het raceweekend van alle coureurs. Lewis Hamilton won de race op Silverstone, maar zijn beoordeling valt lager uit dan voor de gemiddelde racewinnaar. Max Verstappen kreeg de kans niet om een goede race te rijden, maar toonde zich eerder in het weekend al sterk. DNF. Max Verstappen: 8,5 Crashte zwaar na een tikje van Lewis Hamilton, terwijl hij alle kans maakte op de maximumscore. In een goed weekend waarin Mercedes dichterbij kwam, hield hij het hoofd koel, zowel op als naast de baan. DNF. Sebastian Vettel: 6 Jammer, jammer, jammer Seb! Hij was zo lekker onderweg toen een vroege spin hem terugwierp tot de staart van het veld. Een onnodige en kostbare fout. 18. Mick Schumacher: 5,5 In een weekend waarin Haas F1 nog wat langzamer was dan normaal liet Schumacher zich de kaas van het brood eten door zijn teamgenoot. 17. Nikita Mazepin: 6 Een prachtige, gewaagde actie op Schumacher levert hem het voordeel op ten opzichte van zijn teamgenoot. De Rus lijkt Schumacher meer en meer partij te kunnen bieden. 16. Sergio Perez: 4 Als hij het zelf een weekend noemt om snel te vergeten en als hij zelf al zeer teleurgesteld is in hemzelf, wie zijn wij dan om hem tegen te spreken. Verstappen had deze keer niets aan Perez. 15. Kimi Raikkonen: 6,5 Punten lagen in het verschiet voor Raikkonen, maar een onhandig samenkomen met Perez betekende het einde van die aspiraties. 14. Nicholas Latifi : 6 In de kwalificatie ziet hij Russell als een kleine stip aan de horizon verdwijnen, maar in de race kan hij redelijk meekomen. Veertiende in een race met maar twee uitvallers is voorwaar niet slecht. 13. Antonio Giovinazzi: 6,5 Hij had dezelfde snelheid te pakken als Raikkonen, maar hij wist zich in een treintje gewoon niet een paar wagonnetjes verder naar voren te werken. 12. George Russell: 7 Die kwalificatie van hem, wow! In de race vervolgens gaat hij toch weer in de achteruit, niet in de laatste plaats door een touche met Alonso in de sprintkwalificatie. Pech weerhoudt hem vaak van punten, maar stiekem toch ook wel wat eigen foutjes. 11. Pierre Gasly: 6,5 Een wat onzichtbaar weekend voor de Fransman. De vroege parc ferme regels maakte dat hij tijd te kort kwam om de auto naar zijn hand te zetten.

10. Yuki Tsunoda : 7,5 Tsunoda bewijst aan zichzelf dat als hij de fouten achterwege laat, punten vanzelf in het vizier komen. Hij was zowaar opgewassen tegen teamgenoot Gasly die hij één plekje achter zich hield. 9. Esteban Ocon: 7 Esteban Ocon kende wat moeilijke weekenden op rij, maar pakt nu toch weer twee mooie punten mee. Een prima resultaat, maar alsnog steelt Fernando Alonso de spotlights binnen dat team. 8. Lance Stroll: 7 "Check de auto, want volgens mij kwam de helikopter veel te dichtbij." Die opvallende boordradio was het enige wapenfeit dat we van hem zagen of hoorden, maar de onzichtbaarheid leverde hem wel mooie punten op! 7. Fernando Alonso: 8 Hij kan het nog, die veteraan! Een megastart in de sprintkwalificatie legde de basis voor twee goede races. De Ferrari's en McLarens waren een maatje te groot, maar dat lag overduidelijk niet aan de Spanjaard. 6. Carlos Sainz: 7 Een chaotische, typische Ferrari-pitstop wierp Sainz ver terug, terwijl hij qua pace nauwelijks onderdeed voor Charles Leclerc. Hij had wel geluk dat hij niet werd bestraft voor de ogenschijnlijk gevaarlijke manier waarop hij terugkeerde op het asfalt na de touche met George Russell, waarna hij wel een sterke inhaalrace reed. 5. Daniel Ricciardo : 8 Hèhè! Ricciardo liet weer eens een goed weekend zien, waarin hij de pace van Norris een stuk beter kon volgen. Hij wist bovendien Sainz goed van zich af te houden met sterk verdedigingswerk. 4. Lando Norris: 8,5 Het begint gewoon te wennen om Lando Norris op of direct naast het podium te zien rondrijden. Ook hij kende een matige pitstop, anders had dat plekje van Bottas er misschien nog wel in gezeten. 3. Valtteri Bottas: 7 Had Bottas niet diegene moeten zijn die van alle schermutselingen vooraan had moeten profiteren om zijn eerste race van 2021 te winnen? In plaats daarvan moest hij Leclerc voor zich dulden. Hij had ook gewoon niet de pace die Hamilton wel had. 2. Charles Leclerc: 9 Kijk, Valtteri, zo profiteer je van ellende vooraan! Hij leek op weg naar een sensationele overwinning, maar was niet opgewassen tegen de aanstormende Mercedes. Desondanks een zeer sterk en zeer clean optreden van Leclerc. 1. Lewis Hamilton: 4 De meest controversiële overwinning uit zijn carrière? Na de touche met Verstappen zette hij op de baan geen stap verkeerd, maar zijn acties na de race praten we niet goed. Het onvermogen om in de spiegel te kijken en om zich ook maar even om Verstappen te bekommeren, was stuitend te noemen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China