Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Rapportcijfers GP Miami: Verstappen floreert, Schumacher gooit eigen ruiten in

Max Verstappen en Charles Leclerc waren in Miami weer een klasse apart, al kon een aantal coureurs in het middenveld zich bijna meten aan de titelkandidaten. Natuurlijk werden er ook wat onvoldoendes uitgedeeld. RacingNews365 maakt de balans op.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor de tweede keer op rij en voor de derde keer dit Formule 1-seizoen stond Max Verstappen op de hoogste trede van het podium. De regerend wereldkampioen troefde beide coureurs van Ferrari af en heeft het gat met WK-leider Charles Leclerc in de coureursstand bijna gedicht.

De twee titelkandidaten hebben weer laten zien dat ze boven de rest van het veld uitstijgen, maar hoe ziet het met de 'nummers twee' van Red Bull en Ferrari? En met de rest van het veld? We bekijken de beste en slechtste coureurs van de Grand Prix van Miami.

Verstappen en Leclerc bovenaan, maar het middenveld imponeert

Max Verstappen - 9.5
Overwinning nummer 23 is in de pocket. Een prachtig resultaat voor de Nederlander, die achter beide Ferrari-coureurs moest starten. Geen probleem voor Verstappen: een ijzersterke openingsfase waarbij hij al snel aan de leiding lag en bijna onbedreigd naar de finish reed. Zonder zijn foutje in de kwalificatie was het een 10 geweest.

Charles Leclerc - 9.0
De tweede plaats was misschien wel het hoogst haalbare voor de WK-leider, want op de lange rechte stukken was het zinloos om te verdedigen tegen de razendsnelle Red Bull met Verstappen aan boord. Een zeer goed weekend voor Leclerc, maar is het goed genoeg om Verstappen te weerhouden van zijn tweede wereldtitel?

George Russell - 8.0
P5 voor een Mercedes en een fraaie 8.0? Het is de harde realiteit van Mercedes in 2022. Desalniettemin een goede race van Russell, die wederom voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton eindigt. Hij had weliswaar geluk met het wachten op een safety car, maar de Brit gaf een prachtige demonstratie van het begrip 'geluk creëer je zelf'.

Valtteri Bottas - 8.0
In Imola scoorde de Alfa Romeo-coureur ook al een dikke acht. Bottas doet het fantastisch bij Alfa Romeo en is allang geen 'voormalig teamgenoot van Hamilton' meer. Nee, na een periode in de schaduw van Hamilton heeft hij een echte leidersrol te pakken binnen zijn nieuwe team. In Miami was het, op een kostbare fout in bocht 17 na, een fantastisch weekend voor Bottas.

Alexander Albon - 8.0
Een Williams in de punten rijden is anno 2022 nog steeds een knappe prestatie. Vanaf de achttiende plaats naar de negende plaats: Albon doet het. Hij werd wel wat geholpen door crashes en tijdstraffen bij concurrenten, maar dit doet niets af aan het vrijwel foutloze optreden van de voormalig Red Bull-rijder.

Latifi wederom onderaan de lijst, ditmaal vergezeld door Schumacher

Daniel Ricciardo - 5.5
De race van Ricciardo? Weinig over te zeggen, want de McLaren-coureur was zo goed als onzichtbaar in Miami. Vanaf P14 op de startgrid naar de dertiende plaats in de race. Natuurlijk is het niet de meest competitieve bolide, maar meer had er wel in gezeten.

Kevin Magnussen - 5.5
Het seizoen van Magnussen gaat heel goed, al was daar in Miami weinig van te merken. Tijdens de kwalificatie had hij pech met een falende boordradio en in de race lukte het hem niet om naar voren te komen. Magnussen sloot het weekend af met een DNF.

Mick Schumacher - 5.5
Nog nét een voldoende voor Schumacher, die tijdens de GP van Miami op zijn 'mentor' Sebastian Vettel inreed. Ook Vettel gaf weinig ruimte, maar de crash had voorkomen kunnen worden. Na een oké kwalificatie reed hij een sterke race, tot dat ene moment.

Guanyu Zhou - 5.0
Teamgenoot Bottas kwalificeerde zich achter Ferrari en Red Bull, maar de enige rookie van de grid kwam weer niet verder dan Q1. Na een slechte kwalificatie duurde het niet lang voordat hij uitviel. Een kleurloos optreden voor Zhou, die de komende races toch echt verbetering zal moeten vinden.

Nicholas Latifi - 4.0
De bijna vaste hekkensluiter van de Formule 1. Dit weekend crashte hij niet, waardoor het cijfer 'wat hoger' ligt voor Latifi...

In onderstaande tabel vind je de cijfers van de overige tien Formule 1-coureurs.

Rapportcijfers Grand Prix van Miami

Coureur Cijfer
Carlos Sainz 7.5
Esteban Ocon 7.5
Sergio Perez 7.0
Sebastian Vettel 7.0
Lewis Hamilton 7.0
Pierre Gasly 6.5
Yuki Tsunoda 6.5
Lance Stroll 6.5
Lando Norris 6.5
Fernando Alonso 6.0

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen