Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers: Verstappen, Ricciardo en Hamilton schitteren in Duitsland

De Grand Prix van de Eifel leverde afgelopen zondag weer een aantal mooie resultaten op voor de verschillende coureurs. Van Romain Grosjean in de punten tot Daniel Ricciardo op het podium, meerdere coureurs stegen boven hun materiaal uit. Wie allemaal lees je in de rapportcijfers.

De Grand Prix van de Eifel stond weer bol van het spektakel. Weliswaar was het gevecht voor de overwinning nooit razend spannend, in het middenveld was het tanden bijten. Toch waren er enkele coureurs die door het ijs zakten op de Nurburgring, terwijl sommigen boven zichzelf uitstegen. 20. George Russell: 7,0 Kende een best aardig weekend, was lekker aan het knokken in de race totdat Kimi Raikkonen hem elimineerde en zijn race tot een plotseling einde kwam. Zonde, want volgens de Brit waren punten mogelijk geweest. 19. Valtteri Bottas: 7,0 Pole, de leiding in de race en dan toch die remfout. Onder druk maakte Bottas een onnodige fout die hem de leiding kostte én ervoor zorgde dat hij al vroeg de pits op moest zoeken. Viel vervolgens uit door een motorprobleem en door zijn titeldroom kan ook in 2020 een streep worden gezet. 18. Esteban Ocon: 7,0 Kende een goede kwalificatie, maar in de race zat het hem niet mee. Kon niet aanhaken bij Ricciardo en viel uit met technische problemen. 17. Alexander Albon: 4,0 Arme Albon. Hij loopt met de ziel onder zijn arm rond en zo rijdt hij ook. Een halve seconde in de kwalificatie tekort komen is niet nieuws, maar hij was te gretig in de eerste ronde en verremde zich. Reed daarna nog de voorvleugel van Kvyat eraf, kreeg een tijdstraf en viel uit met technische problemen. Laten we het maar niet hebben over zijn bijzondere boordradio... Telt Albon de races tot de kerst af? Helmut Marko wel. 16. Lando Norris: 8,0 Leek een van de sterren van de race te gaan worden, tot zijn Renault-motor kuren begon te vertonen. Balen! Weg potentiële podiumplaats. 15. Daniil Kvyat: 6,5 Slachtoffer van de capriolen van Albon en na afloop erg duidelijk in zijn oordeel: ‘onprofessioneel’, zo noemde hij de actie van de Red Bull-coureur. Kon na zijn touché met Albon niks meer presteren omdat hij tijd en veel downforce verloor. 14. Nicholas Latifi: 6,0 Doet zijn ding, conform hetgeen je van hem mag verwachten. Niet spannend, wel steeds minder fouten. 13. Kevin Magnussen: 6,0 Tja, wat moet je van zijn weekend zeggen? 12. Kimi Raikkonen: 4,5 Kimi toch! Wat een slecht weekend. Negentiende in de kwalificatie, een grove fout in de race en langzamer dan Giovinazzi. Laten we het een incident noemen van de ervaren rot. 11. Sebastian Vettel: 4,5 Aan niets kan je anno 2020 zien dat je te maken hebt met een viervoudig kampioen. Ging zelf in de fout, probeerde het nog met een alternatieve strategie, maar eindigde wederom buiten de punten. Hopelijk ligt het echt aan de Ferrari en kan hij volgend jaar schitteren. Rapportcijfers gaan verder onder de afbeelding.

10. Antonio Giovinazzi: 7,5 Eindelijk! Weer eens punten en een goed weekend voor de Italiaan. Sneller dan Raikkonen en het Italiaanse hoofd koel gehouden. Eén puntje, het is in 2020 een hele opsteker voor Alfa. 9. Romain Grosjean: 8,0 Grosjean in de punten voor het eerst sinds de Grand Prix van Duitsland in 2019! Twee hele belangrijke punten voor Haas F1 in de strijd om de achtste plaats bij de constructeurs. 8. Nico Hulkenberg: 8,0 Kwam ineens aangescheurd op de zaterdagmiddag. Geen vrije training en direct aan de bak in de kwalificatie. Vanaf de laatste positie knokte hij zich naar een zeer verdienstelijke achtste plaats. Wie biedt de Hulk in 2021 onderdak? 7. Charles Leclerc: 7,5 Kon zijn uitstekende kwalificatie geen vervolg geven. De Ferrari was veel en veel te langzaam in de race en vrat banden. Toch een knappe prestatie over een enkele ronde van de Monegask, die momenteel de hoop is van Ferrari. 6. Pierre Gasly: 8,5 Wederom een zeer indrukwekkende race van Gasly, die eigenlijk gewoon te goed is voor AlphaTauri. Blaakt van het vertrouwen, rijdt volwassen en berekend én heeft fraaie inhaalacties in huis. 5. Carlos Sainz: 8,0 Weer zo’n race waarin de gekkigheid zorgt voor kansen en Sainz ze pakt. Volwassen, snel en bleef uit de problemen. Was weliswaar langzamer dan teamgenoot Norris, maar had nu het geluk aan zijn zijde. 4. Sergio Perez: 8,5 Baalde na de kwalificatie en achtte zichzelf kansloos voor een topklassering. Zat Ricciardo op de hielen maar greep net naast de laatste podiumplaats. Bizar eigenlijk dat hij (nog) geen stoeltje heeft voor 2021. 3. Daniel Ricciardo: 10 Hulde! Wat rijdt hij een geweldig seizoen in een voor hem te langzame auto! Ricciardo had nu het geluk dat Bottas uitviel maar hij heeft zijn eerste podium (en Renaults eerste sinds de terugkeer in de F1 in 2016) binnen. Abiteboul, maar je borst maar nat want Daniel kiest de tattoo! 2. Max Verstappen: 9,0 Leek lange tijd op weg naar een daverende sensatie in de kwalificatie. Reed een zeer sterke race en was de enige die Hamilton nog enigszins bij kon houden. De Red Bull was net een tikkeltje te langzaam voor een echt gevecht. 1. Lewis Hamilton: 9,0 Profiteerde van Bottas’ fout tijdens de race, maar eenmaal vooraan pakte hij het cadeautje dankbaar uit. Zege nummer 91 was snaarstrak en tevens een evenaring van het record van Michael Schumacher. Doordat Bottas uitviel kan de titel hem eigenlijk niet meer ontgaan.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'