Red Bull belooft winnende auto aan Max Verstappen

12 jun. 2017 15:08 Redactie

Horner: 'Max Verstappen kan dit seizoen nog winnen'


De Grand Prix van Canada liep voor Max Verstappen uit op een grove teleurstelling. Na een wereldstart viel hij al vroeg in de race uit vanaf positie twee. Het is kenmerkend voor het seizoen van de Nederlander.

Zo glansrijk al alles vorig jaar was, een jaar waarin alles wat de Nederlander aanraakte in goud veranderde, zo moeizaam gaat het dit seizoen. Technisch falen was wederom de oorzaak van de nul-score. Teambaas Christian Horner weet zeker dat het de jonge Max nog sterker maakt.

"Max was het hele weekend supersnel en het gat naar de top was klein. Het komt er nu alleen nog niet uit in de resultaten en het geluk is niet met Max op dit moment. Tegenslagen maken hem sterker. Hij gaat straks de positieve punten van dit weekend wel weer inzien."

"Verstappen is erg vooruit gegaan. Hij rijdt nagenoeg foutloos en zijn prestaties in de kwalificatie zijn flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Max is een veel completere coureur dan een jaar eerder", laat teambaas Horner aan de NOS weten.

Ondanks dat het team van Red Bull nog niet verder kwam dan vier derde plaatsen wil de teambaas niet spreken van een mislukt seizoen. Er zijn nog 13 races te gaan en daarin komen er nog kansen voor Max Verstappen voorspelt Horner.

"Het gaat de goede kant op. Canada is een powercircuit wat ons niet geweldig ligt, maar toch behalen we hier een podium. We hebben grote stappen gemaakt na onze moeizame seizoensstart en we zijn pas op een derde van het seizoen. Max gaat echt nog vechten voor de zeges dit seizoen."Om die zeges te behalen is er veel progressie nodig van Renault. De motorleverancier kondigde echter dit weekend aan dat er geen grote upgrades komen. De progressie moet per race komen, in plaats van met een sterk verbeterde motor. Dit in tegenstelling tot de verwachtingen van Horner, die recent al op zijn vingers werd getikt door Renault.

"Renault werkt keihard, maar we moeten geduld hebben en onszelf blijven ontwikkelen."

Foto: Red Bull Contentpool


 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen