Red Bull bevestigt: 'Er komt geen RB14 in Barcelona'

09 mei 2017 16:24 Redactie

Red Bull maakt een einde aan alle speculaties


Het Formule 1 team van Red Bull Racing komt niet met een RB14 tijdens de GP van Spanje. De indianenverhalen over een nieuwe auto met nieuwe naam worden zo kei hard de kop ingedrukt.

Gisteren namen diverse blogjes en fansites een bericht van het Verstappen forum over waarin werd gesproken over een nieuwe RB14 voor Verstappen en Ricciardo. De auto zou liefst 1,5 seconde sneller zijn dan zijn voorganger. Zoals we gisteren al meldde ging het daarbij om onbetrouwbare geruchten. Als het aan de fans ligt wordt de auto een seconde per dag sneller.

Robert Doornbos liet gisteren bij Peptalk ook al duidelijk weten dat er geen RB14 komt

Vandaag bevestigde Red Bull aan Motorsport.com dat de naam van de RB13 niet aangepast wordt: “Nee, de naam van de RB13 blijft ongewijzigd. Dit blijft onze auto voor het seizoen 2017.” De gebruikelijke upgrades waarover wij in de afgelopen weken al vaker schreven blijven van kracht. 

Het team werkt al sinds de eerste wintertest aan het verbeteren van de RB13. Deze komt grip en downforce tekort. Op deze vlakken heeft een team van ontwerpers onder leiding van Adrian Newey de afgelopen maanden hard gewerkt. In Barcelona moet blijken of de upgrade goed genoeg is om het gat richting Mercedes en Ferrari te dichten.

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen