'Red Bull blijft altijd tweede keuze voor Renault'

08 jun. 2017 07:15 Redactie

Red Bull altijd in nadeel ten opzichte van fabrieksteams


Als enige topteam beschikt Red Bull Racing niet over een zelf ontwikkelde krachtbron. Ten opzichte van Mercedes en Ferrari zijn ze dan ook standaard in het nadeel.

Veel is natuurlijk al gezegd en geschreven over de samenwerking tussen Red Bull en Renault. Vorig jaar viel het pakket goed uit maar dit jaar komt het team van Verstappen en Ricciardo behoorlijk wat tekort. Niet alleen is de RB13 geen winnende auto, ook op pure topsnelheid blijven ze ver achter bij Mercedes en Ferrari.

Volgens voormalig topman van motorfabrikant Cosworth, Mark Gallagher, zal dit ook niet snel veranderen. Tegenover F1 Report van Sky Sports F1 doet hij hierover een boekje open.

"Red Bull is geen fabrieksteam zoals Mercedes en Ferrari. Renault heeft haar eigen fabrieksteam en het is logisch dat ze daar meer aandacht aan besteden. Red Bull speelt daardoor altijd de tweede viool en dat moeten ze niet willen. Tegenwoordig kun je niet meer een motor van een ander in je eigen auto monteren en verwachten dat je daarmee succesvol bent. Je motor moet echt onderdeel uitmaken van het gehele concept van de auto."

Het is dan ook niet voor het eerst dat de Oostenrijkse renstal dreigt om uit de Formule 1 te stappen als er geen onafhankelijke motorleverancier komt. Ook Gallagher is van mening dat dit voor alle partijen maar vooral voor Red Bull in het bijzonder de beste oplossing is. Zijn voormalige bedrijf is wat hem betreft daar de meest aangewezen kandidaat voor.

"Net als Red Bull adviseur Helmut Marko denk ik dat de Formule 1 een onafhankelijke motorleverancier kan gebruiken. Deze partij moet natuurlijk dan ook nog kunnen voldoen aan de eisen van Red Bull. Motorfabrikant Cosworth beschikt hiervoor zeker weten wel over de juiste capaciteit."
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen