Red Bull blijft met T-Wing rijden

09 jun. 2017 07:10 Redactie

Red Bull tevreden over T-wing


In Monaco zagen we de RB13 van Max Verstappen voor het eerst met een T-wing op de auto. Het team is dermate tevreden over de behaalde resultaten, dat de vleugel op de auto blijft zitten.

Daniel Ricciardo laat weten dat het team overtuigd is geraakt van het nut van de T-wing: "We laten deze op de auto. Het was echt een positieve verandering."

"Tot aan de zomerbreak krijgen we iedere wedstrijd nieuwe onderdelen," laat de teamgenoot van Verstappen weten. In Canada komt Red Bull voor het eerst uit met het low-downforce pakket voor de snellere circuits. In Baku volgt een upgrade van Renault en tijdens de thuisrace in Oostenrijk komt het team met een grote aerodynamische upgrade. Dit alles moet helpen om het gat met de absolute top te dichten.

Bandenmanagement speelt een belangrijke rol dit seizoen. Ricciardo erkent dat alle teams hier last van hebben. "Ik geloof dat iedereen problemen daarmee heeft. Het ene team meer dan het andere. Zelfs Ferrari krijgt het niet 100% voor elkaar. Toen ik Kimi's kwalificatieronde in Monaco bekeek zag ik dat ook hij moeite had om grip te vinden in de voorbanden."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen