Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull bombardeert Hamilton tot favoriet voor volgende race

Over een ruime week wordt er geracet in Saoedi-Arabië. Voor het eerst strijkt het Formule 1-circus neer in het land in het Midden-Oosten. Daar is Lewis Hamilton echter de favoriet, oordeelt het team van Max Verstappen.

De spanning is om te snijden in de Formule 1-paddock. Het is Max Verstappen die volgende week in Saoedi-Arabië in theorie al Formule 1-wereldkampioen gaat worden. Hij heeft namelijk een voorsprong van acht punten op zijn rivaal Lewis Hamilton, die hij op vier manieren al definitief zou kunnen verschalken op het stratencircuit in Jeddah. Volgens Red Bull is echter Lewis Hamilton, die de laatste twee races won, de grote favoriet als de koningsklasse van de autosport voor het eerst ooit voet zet in Saoedi-Arabië. "Het wordt krap", laat Horner weten ten overstaan van onder andere RacingNews365 . "Het volgende circuit zou in het voordeel van Mercedes moeten zijn. Het circuit daarna, in Abu Dhabi, met de aanpassingen die daar zijn gemaakt? Joost mag het weten."

Horner verwacht allesbeslissende laatste race

Alhoewel Mercedes momenteel erg snel lijkt, is het Verstappen dat het voordeel heeft. Bovendien staat Red Bull slechts enkele punten achter Mercedes in het kampioenschap der constructeurs. De afgelopen race liep men zelfs in. Alles is dan ook mogelijk, en pas in Abu Dhabi zullen beide wereldkampioenschappen volgens teambaas Horner worden beslist. "Het verschil bij de coureurs is acht punten en bij de constructeurs vier. Alles kan er dus nog gebeuren. Het is fantastisch, want we naderen nu de climax van deze titelstrijd. Het zit enorm dicht op elkaar en Mercedes is momenteel heel snel. We zien hoe snel het momentum kan veranderen. Het gaat denk ik door tot het einde in Abu Dhabi, net zoals ik het hele jaar lang al heb geroepen. Nog steeds ben ik daar van overtuigd."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China