Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-doelwit verrast door interesse Marko: "Dit had ik niet aan zien komen"

Colton Herta is de beoogde opvolger van Pierre Gasly als de Fransman de overstap maakt naar Alpine, maar de IndyCar-coureur had dat niet aan zien komen.

Colton Herta is een talentvolle Amerikaanse coureur die uitkomt in de IndyCar. Hij staat in de belangstelling van Red Bull, dat de 22-jarige coureur graag bij AlphaTauri wil stallen. In dat geval zou Pierre Gasly de overstap naar Alpine kunnen maken. In gesprek met Autosport vertelt Herta compleet verrast te zijn door de aandacht die hij plots van Helmut Marko en co. krijgt. De IndyCar-coureur, die dit jaar een F1-test afwerkte bij McLaren, heeft toen een goede indruk gemaakt. "Toen ik hoorde dat Red Bull interesse in me had, kwam het een beetje als een verrassing, want ik had niet verwacht dat ik behalve bij McLaren bij een ander team op de radar zou staan." "Iedereen bij McLaren was heel erg tevreden over het verloop van mijn test en over hoe voorbereid ik zowel op fysiek als mentaal vlak was. Dat zal hebben geholpen, maar ja, ik had de interesse van AlphaTauri niet aan zien komen."

Krijgt hij een Superlicentie?

Om voor AlphaTauri uit te kunnen komen in de koningsklasse van de autosport, moet Herta echter nog wel een Superlicentie krijgen van de FIA. Op papier komt hij daar niet voor in aanmerking, omdat hij slechts 32 van de 40 benodigde punten heeft. Red Bull hoopt dat de FIA een uitzondering kan maken, iets waar volgens de reglementen ruimte voor is. Sommige teambazen vinden dat echter geen goed idee. Herta wil zich er niet te veel mee bezig zijn. "Er zal meer achter zitten en ik snap beide kanten wel. De FIA wil haar eigen autosportladder beschermen en wil dat de coureurs via die ladder naar de Formule 1 komen. Ik vind echter ook dat IndyCar meer erkenning verdient." "Ik heb mijn vader (die zijn zaken regelt, red.) gezegd dat hij me niet te veel moet betrekken bij alle onderhandelingen, zodat ik me op IndyCar kan focussen. Ik weet niet wat er allemaal gaande is. Het is een lastige kwestie, want er zijn veel verschillende aspecten om rekening mee te houden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden