Red Bull jaagt op pole in Monaco

26 mei 2017 12:15 Redactie

Red Bull wil scoren tijdens de kwalificatie in Monaco


Red Bull Racing beseft zich als geen ander dat de kansen in de Formule 1 schaars zijn. De RB13 is dit seizoen namelijk nog niet de winnende auto gebleken. In Monaco liggen er echter kansen voor het team van Verstappen en Ricciardo.

Vorig jaar bewees Daniel Ricciardo al dat hij vol vertrouwen rijdt in de nauwe straten van Monaco. Hij pakte toen tijdens Q3 met een perfect rondje zijn allereerste pole uit zijn carrière. Ook Verstappen, ondanks dat hij de finishvlag nog nooit zag in Monaco, barst van het zelfvertrouwen op zijn thuiscircuit. Beide heren demonstreerden dit ook direct tijdens de eerste twee vrije trainingen.

Teamadviseur, Helmut Marko, genoot duidelijk van het optreden van zijn twee coureurs. Vooral nu de afstelling van de RB13 in Monaco beter functioneert, liggen er voor zowel Ricciardo als Verstappen kansen.

"Als de auto aan de achterkant niet stabiel is, dan voelt Ricciardo zich direct minder comfortabel. Voor Verstappen maakt het niet uit, zolang de auto maar in de juiste richting gaat."

Net als vorig jaar liggen er in Monaco kansen voor de Oostenrijkse renstal. Vooral nu Mercedes het duidelijk liet afweten tijdens de tweede vrije training. Ook zonder de problemen van Mercedes is Monaco dé grootste kans voor Red Bull om goed te scoren.

"We komen langzaam dichterbij maar natuurlijk is het nog niet genoeg. In Monaco echter liggen de kaarten anders. Alles tussen de eerste en derde startrij is mogelijk!"

Dat het Red Bull er alles aan is gelegen om goed voor de dag te komen in Monaco blijkt wel uit de bandenkeuze. Het team bestelde voor beide coureurs maar liefst 11 setjes van de ultrasofts. Hierdoor hebben Verstappen en Ricciardo slechts 1 setje van de supersofts en softs waardoor ze deze compound alleen zullen gebruiken tijdens de race. Volgens Marko is dit ook een logische keuze.

"In Monaco kun je ook maar één type band gebruiken, dat is de ultrasofts. Deze gaan de hele race mee."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen