Red Bull eist meer betrokkenheid van Adrian Newey

15 mei 2017 10:17 Redactie

Horner bevestigt dat rol van Adrian Newey groter wordt


In de aanloop naar het nieuwe Formule 1 seizoen werd door iedereen vooral van Red Bull veel verwacht. Het team presteerde vorig jaar boven verwachting en passeerde Ferrari als tweede team op de grid.

Dit jaar zou de strijd tussen Mercedes en Red Bull dan ook echt gaan losbarsten. Althans, dat was de algemene verwachting. Echter, al tijdens de wintertesten werd pijnlijk duidelijk dat niet Red Bull maar Ferrari klaar was voor de strijd met Mercedes. Nu na vijf races is het helemaal duidelijk dat Red Bull 'slechts' het derde team van de grid is. De derde plaats van Ricciardo in Barcelona was een mooie opsteker voor het team maar het gat met de winnaar bedroeg maar liefst 74 seconden. Sterker nog, Ricciardo was nog net de enige coureur die niet op een ronde achterstand werd gezet.

Eerder liet teambaas Horner al weten dat ze bepaalde gegevens verkeerd hadden geïnterpreteerd. Hierdoor waren ze met de ontwikkeling van de RB13 de verkeerde richting opgegaan. Ook topontwerper Newey stak de hand in eigen boezem. Hij vertelde dat hij te weinig tijd vrij had gemaakt om bij de ontwikkeling van de RB13 betrokken te zijn. Hierdoor ontstond miscommunicatie met alle gevolgen van dien.

Christian Horner liet in Barcelona aan de aanwezige pers dan ook weten dat de rol van Newey bij de doorontwikkeling van de RB13 een stuk groter wordt.

"Newey was slechts vijftig procent van de tijd voor Red Bull bezig maar sinds de wintertesten is hij weer meer betrokken bij het team. Dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Hij blijft daarnaast nog actief voor Aston Martin maar daar loopt zijn deel in het proces op zijn eind. Zijn aandacht gaat nu vooral uit naar de Formule 1."

"Hij luistert vooral naar de feedback van onze rijders en op basis daarvan kijkt hij dan hoe de RB13 verder ontwikkeld moet worden."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen