Red Bull en Force India willen geen hulp voor Honda

18 mei 2017 11:39 Redactie

Honda moet het zelf oplossen volgens Red Bull en Force India


Motorleverancier Honda krijgt mogelijk hulp van Mercedes bij het oplossen van de huidige motorproblemen. Red Bull en Force India zijn hier fel op tegen.

Force India is al jaren een van de klantenteams van Mercedes. Het team bezet voor het tweede jaar op rij de vierde positie in het WK. Hulp aan McLaren-Honda kan betekenen dat ze extra concurrentie krijgen, die in de hand wordt gewerkt door partner Mercedes.

"Als team dat niet alleen betaalt voor de Mercedes-motoren, maar ze ook helpt bij de ontwikkeling, zou het erg vreemd zijn om onze concurrent te helpen. Data delen met een directe concurrent van ons is erg vreemd," laat teambaas Bob Fernley weten.

Ook bij Red Bull kijken ze vreemd op van de mogelijke hulp voor Honda. "Ik weet niet of het allemaal waar is wat er gezegd wordt, maar ik vind het een slecht idee."

"Er zijn al erg strikte regels voor het delen van informatie rondom het chassis," waarbij de teams verplicht zijn om hun eigen chassis te ontwikkelen. Het is voor Red Bull niet mogelijk om Toro Rosso uit te rusten met een (bijna) identieke auto.

Bij Mercedes is men geschrokken van alle kritiek. De hulp die eerst werd toegezegd, is niet langer een zekerheid voor Honda.

"Honda is een groot en prestigieus merk. Ze bevinden zich in een lastige situatie, maar ik weet zeker dat ze ook zonder onze hulp succesvol worden," laat teambaas Toto Wolff aan El Mundo Deportivo weten.

Er is nog geen beslissing genomen over de mogelijke hulp van Mercedes aan Honda. Hoewel het goed is voor de sport is het uiterst vreemd dat een concurrent een ander team gaat helpen bij de ontwikkeling. Daarnaast zijn veel subtoppers, waaronder klantenteams Williams en Force India, niet gebaat bij concurrentie van McLaren.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen