Red Bull en Mercedes lijnrecht tegenover elkaar

04 jun. 2017 13:45 Redactie

Red Bull eist een onafhankelijke motorleverancier


Red Bull Racing dreigt opnieuw om de Formule 1 te verlaten als het motorreglement niet flink op de schop gaat. Zij pleiten voor een onafhankelijke motorleverancier. Teambaas van Mercedes Toto Wolff staat hier echter sceptisch tegenover.

Alle teams zijn het wel met elkaar eens over het feit dat de huidige motoren te duur zijn. De toekomstige motoren moeten een stuk goedkoper worden en ook weer meer geluid produceren. Red Bull Racing ontwikkelt als enige van de topteams niet zelf hun motor en zijn daarin afhankelijk van Renault. Hierdoor zijn Mercedes en Ferrari normaal gesproken in het voordeel. Juist daarom pleit Red Bull voor een onafhankelijke motorleverancier. Op enige steun van Toto Wolff hoeft men echter niet te rekenen. De teambaas van Mercedes verklaart aan Autosport juist dat meerdere motorleveranciers de sport zo uniek maakt.

"In de Formule 1 kun je maar liefst kiezen uit vier motorleveranciers, dat is een unieke situatie. Je hebt Ferrari, de beste op het gebied van het ontwerpen van sportauto's. Dan de beste merken op het gebied van straatauto's zoals Honda en Renault. En natuurlijk Mercedes, het nummer 1 Premium merk."
Wolff betwijfelt echter of een nieuwe onafhankelijke motorleverancier wel haalbaar is.


"Is een onafhankelijke motorleverancier wel in staat om de concurrentiestrijd met de grote namen aan te gaan? Deze fabrikanten investeren miljarden om datgene te bereiken wat ze nu hebben bereikt. Ik zie dat nog niet gebeuren. De enige mogelijkheid is om op tijd te beginnen. In dat geval heeft een onafhankelijke motorleverancier de tijd om sponsors te zoeken zodat hij deel kan nemen aan het concept."

Beide partijen zijn het er dus wel over eens dat men zo snel mogelijk om de tafel moet gaan zitten.

"Uiterlijk aan het einde van dit seizoen moeten we de feiten op tafel krijgen. Op dit moment wordt er al druk gekeken naar compromissen en gaan de zaken langzaam in de juiste richting," aldus Marko.
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen