Red Bull gaat geen drastische wijzigingen doorvoeren

31 mei 2017 07:15 Redactie

Red Bull houdt vast aan haar ontwerpfilosofie


Ondanks de grote updates waarmee Red Bull kwam in Barcelona, heeft het team nog geen aansluiting gevonden bij Ferrari en Mercedes. Achter de schermen wordt er dan ook nog druk gewerkt om de RB13 verder te verbeteren.

Teambaas Horner gaf al eerder aan dat Red Bull door de uitkomst van de bandentest s in 2016 op het verkeerde spoor is gezet. Hierdoor zou het bij de ontwikkeling van de RB13 de verkeerde weg in zijn geslagen. Red Bull ingenieur, Paul Monagham, ontkent tegenover Formel 1 echter dat Red Bull haar eigen ontwerpfilosofie op zij zal zetten.

"Natuurlijk veranderen we onze filosofie niet. We zijn deze weg ingeslagen en dat blijft ook zo. Om tussentijds onze filosofie te wijzigen is gewoon niet slim. Wat we op de lange termijn gaan doen gaat alleen ons zelf aan."

Sinds Barcelona is het team van Verstappen en Ricciardo wel iets dichterbij gekomen aan Ferrari en Mercedes. Echter, qua positie op de baan rijden ze normaal gesproken nog steeds rond de plekken vijf en zes. Monaghan benadrukt echter dat ze wel degelijk tevreden zijn met de verbeteringen.

"We hebben ons overduidelijk verbeterd. Daarbij kijken we niet alleen naar de rondetijden maar ook naar het rendement. We hebben tenslotte altijd te maken met verschil tussen hoe de auto echt presteert en hoe het in de simulator verloopt."
"Onze auto was bij de wintertesten overduidelijk niet goed. De uitgevoerde updates hebben in ieder geval datgene gebracht wat we hadden gehoopt. We zijn dichterbij gekomen en dat is bemoedigend. Voor de coureurs is het ook een groot voordeel dat de auto nu beter reageert op wijzigingen in de set-up."

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen