'Red Bull gaat op korte termijn niet deelnemen aan 24 uur van Le Mans'

20 mei 2017 10:09 Redactie

Red Bull houdt het bij de Formule 1


Volgens dr. Helmut Marko gaat Red Bull niet op korte termijn deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het team focust zich voorlopig op de Formule 1.

Red Bull heeft momenteel twee teams in de Formule 1 en investeert daarnaast veel in verschillende takken van de autosport, maar is nog niet actief in het lange afstandsracen.

Marko werd door El Confidencial gevraagd of Red Bull sponsoring van de 24 uur van Le Mans ziet zitten. "Nee", was zijn duidelijke antwoord. Op de vraag waarom niet, antwoorde Marko: "We focussen ons op de Formule 1. Het kampioenschap in het lange afstandsracen is zeer kostbaar, terwijl het eigenlijk maar om één wedstrijd gaat."

Een stap naar het lange afstandsracen gaat sowieso niet gebeuren zo lang Red Bull niet presteert in de Formule 1. "We geven nog niet op, we werken er keihard aan. De motoren in de Formule 1 zijn zeer complex, ze zijn niet zoals normale motoren. Alles is gelinkt aan elkaar, als de verbrandingsmotor wordt verbeterd dan wordt ook het elektrische deel beter", legt Marko uit.

De motor is volgens Marko sowieso het belangrijkste onderdeel van de bolide momenteel. "Je kan de motor verbeteren en dan ineens een mega sprong maken. Ferrari leek in de eerste vier wedstrijden beter, maar na de motorupdate in Barcelona lijkt Mercedes weer sneller", aldus Marko.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen