Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull geeft Ferrari wederom het nakijken op mogelijk doorslaggevend gebied

Na een tegenvallend begin van het Formule 1-seizoen, qua pitstops, heeft Red Bull de laatste races de smaak heel goed te pakken. In Miami waren de mannen in de pistraat weer razendsnel, terwijl grote concurrent Ferrari werk aan de winkel heeft.

Dit jaar draait het in de pitstraat om twee teams als het aankomt op het pitstopkampioenschap: Red Bull en McLaren. Na vijf Grands Prix staat het team van Lando Norris en Daniel Ricciardo nog steeds bovenaan in het klassement, maar Red Bull is in Miami weer een stuk dichterbij gekomen. De drie pitstops van Red Bull in Florida waren namelijk de eerste, tweede en vierde snelste van de race. Red Bull verwisselde de banden van Sergio Perez namelijk een keer in 2,33 seconden en een keer in 2,37 seconden, terwijl Verstappen tijdens zijn enige servicebeurt al na 2,49 seconden weg mocht rijden. De snelste pitstop van Perez was ook nog eens zeer cruciaal, of had dat kunnen zijn, want hij kwam tijdens de safety car precies voor Valtteri Bottas terug op de baan. Een paar tienden langzamer en hij had een plekje verloren en was waarschijnlijk kansloos geweest in gevecht met de twee Ferrari's. Check hieronder de snelste pitstops. Artikel gaat daaronder weer verder.

q35-bG8uZQ4

Ferrari in geen velden of wegen te bekennen

Alleen Aston Martin wist een pitstop uit te voeren die bijna net zo snel was. Lance Stroll werd in 2,45 seconden tijd vers rubber voorzien. AlphaTauri (2,55), McLaren (2,59) en Mercedes (2,65) wisten ook degelijke pitstops uit te voeren. Ferrari had echter geen lekker weekend in de pitstraat. De Italianen voerden twee pitstops uit tijdens de race. Charles Leclerc moest 3,27 seconden wachten op zijn nieuwe banden, terwijl Carlos Sainz maar liefst 5,47 seconden stilstond voordat hij weer mocht vertrekken op nieuwe sloffen. In het klassement heeft Mclaren nog steeds de leiding, met 158 punten, maar het gat naar Red Bull bedraagt nog maar 24 punten. Ferrari is wel het derde team in het klassement, maar voert het middenveld aan, dat op grote achterstand staat van McLaren en Red Bull. De Italianen hebben namelijk al 100 punten achterstand op de leiders en moeten aan de bak om cruciale tienden te winnen in de pitstraat.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie