Red Bull gelooft dat het Ferrari en Mercedes bij kan halen

26 mei 2017 08:20 Redactie

Red Bull: 'Iedere race komen we dichterbij'


Het Formule 1 team van Red Bull Racing werpt de handdoek nog niet voor dit Formule 1 seizoen. Paul Monaghan van het team liet weten dat het geloof er is dat het gat gedicht wordt.

In Monaco verliepen de eerste vrije trainingen positief voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Het gat met de snelste tijd was steeds zeer klein, wat de burger moed geeft.

"Het is goed om te zien dat we dichterbij de concurrentie komen. Onze performance in Monaco is nog lastig in te schatten. Ik betwijfel dat Mercedes vandaag alle kaarten op tafel legde. Zaterdag wordt het close tijdens de kwalificatie. We moeten zorgen dat we een goede kwalificatie hebben en dit dan vasthouden tijdens de race."

"Ik reken mezelf nog lang niet rijk. We moeten zorgen dat we het maximale uit onze auto halen en dan afwachten welke posities ons dat brengt."

De achterstand tijdens de eerste vijf races was groot op Ferrari en Mercedes. Desondanks gelooft het team van Max Verstappen dat dit gat gedicht gaat worden.

"We hebben daar alle vertrouwen in. Als we nu op zouden geven zou het een lang seizoen worden, maar we hebben veel vertrouwen en een grote wil om de auto te verbeteren. Dat kost wat tijd omdat zij zichzelf ook doorontwikkelen. Het is de waarheid dat we in de eerste races niet altijd maximaal gepresteerd hebben. We hebben een ontwikkelingspad gekozen om ze bij te halen."

"Het is eerlijk om te zeggen dat we gewoon niet de beste auto ontwikkeld hebben. Dat zit hem niet in een specifiek onderdeel van de auto, maar we moeten diverse verbeteringen doorvoeren. We moeten onze tekortkomingen goed analyseren en ons op die vlakken verbeteren. We hebben niet in de hand wat de concurrentie doet."

De droom van een wereldtitel in 2017 lijkt na vijf races wel vervlogen. Ontwerper Adrian Newey liet eerder al weten dat hij hoopt dat Red Bull in september weer een winnende auto heeft. Tegen die tijd is het seizoen voor twee derde voorbij.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen