'Red Bull had geheime ontmoeting met Liberty Media'

04 jun. 2017 19:57 Redactie

Red Bull maakt werk van nieuwe motorreglement


Red Bull Racing maakt er geen geheim van een voorstander te zijn van een onafhankelijke motorleverancier. Verandert er op dit gebied niks, dan overweegt de Oostenrijkse renstal serieus om uit de Formule 1 te stappen.

Dat het Red Bull ernst is blijkt wel uit het bericht dat Bild am Sonntag vandaag naar buiten bracht. Volgens deze Duitse krant had Red Bull voorafgaande aan het nieuwe Formule 1 seizoen al een gesprek met Liberty Media over het nieuwe motorreglement. Red Bull's directeur Dietrich Mateschitz zou in hoogst eigen persoon een gesprek hebben gevoerd met Liberty Media president John Malone.

Bild am Sonntag meldt verder nog: "In een gesprek onder 4 ogen waren deze twee belangrijke mannen het met elkaar eens. De Formule 1 moet luisteren naar zijn fans."

Als voorbeeld noemt de krant het toekomstige motorreglement. Het doel van Red Bull is duidelijk. Het team van Verstappen en Ricciardo wil goedkopere motoren die een stuk eenvoudiger zijn dan de huidige complexe motoren. Daarnaast pleit Red Bull voor een onafhankelijke motorleverancier zoals bijvoorbeeld Cosworth of Ilmor.

Eenvoudiger, goedkoper en spectaculairder. Dat zijn de kernwoorden waar het voor Red Bull om draait om in de Formule 1 actief te blijven. Ook teamadviseur Helmut Marko liet deze woorden al eerder vallen en stelde dat Red Bull anders serieus overweegt om zich terug te trekken uit de Formule 1.


Hoe de andere teams op deze geheime ontmoeting zullen reageren, is natuurlijk de grote vraag. Mercedes teambaas, Toto Wolff, vertelde eerder al geen voorstander te zijn van een onafhankelijke motorleverancier. Hij stelde dat het 'onzin is om te denken dat een nieuwe partij zich kan meten met de grote gevestigde merken.'Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen