'Red Bull heeft achterstand van halve seconde op Mercedes'

27 mrt. 2017 12:06 Redactie

Teambaas Horner vindt het verschil met Mercedes en Ferrari meevallen


De verwachtingen rondom Red Bull Racing waren dit seizoen hoog gespannen. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo zou een serieuze poging doen om een einde te maken aan het Mercedes tijdperk. In Australië werd echter duidelijk dat ze op dit moment 'slechts' het derde team op de grid zijn.

Red Bull Racing kende op alle vlakken een lastig raceweekend in Australië. Niet alleen bleek de Renault motor niet snel genoeg te zijn, ook het ophangsysteem van Red Bull werd niet goedgekeurd. Vlak voor de vrije trainingen kreeg het team van de FIA de mededeling dat deze vervangen moest worden. Maar volgens Christian Horner is dit niet de reden geweest dat zijn team zo worstelde in Australië.

Op de vraag of het ophangsysteem de reden was voor het gebrek aan snelheid, antwoordde Horner ontkennend.

"Dat denk ik niet. In de winter hebben we dit systeem ontwikkeld en verbeterd. En heel eerlijk, als we de kans hadden gehad om het te gebruiken, dan was het nog niet zeker geweest dat we dat hadden gedaan vanwege het gewicht."

Om hier vervolgens aan toe te voegen: "In feite, ons huidige ophangsysteem is hetzelfde als tijdens het vorige seizoen."

Horner vertelde juist blij te zijn dat de snelheid tijdens de race beduidend beter was dan in de kwalificatie. In de kwalificatie legde Verstappen beslag op de vijfde plek maar moest wel 1,3 seconden toegeven op de snelste tijd van Hamilton. Wel geeft Horner toe dat er werk aan de winkel is voor Red Bull om bij Mercedes en Ferrari in de buurt te komen.

"We willen snel progressie maken. Op dit moment is onze auto de derde auto maar in de komende twee races willen we het gat verkleinen."

"In Melbourne maakte Ferrari de sterkste indruk. Zij hebben waarschijnlijk op dit moment ook de sterkste auto. Maar heel eerlijk, ik denk niet dat Mercedes zo veel op ons voor ligt. In mijn ogen moeten we een halve seconde per ronde goedmaken."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen