Red Bull heeft begrip voor boosheid Max Verstappen

30 mei 2017 18:41 Redactie

Horner: 'Emoties lopen soms hoog op in de F1'


Max Verstappen liet tijdens en na de GP van Monaco zijn ongenoegen duidelijk horen over de strategie van Red Bull. Daar waar de Nederlander droomde van een podium werd dat slechts een vijfde positie.

Na afloop van de race wilde de Nederlander niet teveel woorden vuil maken aan het incident, maar de teleurstelling was zichtbaar. Voordat Max Verstappen de media te woord stond was er al teamoverleg geweest. Teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko spraken met de Nederlander over de mislukte strategie.

"Ik begrijp zijn boosheid. Als je na je stop ineens je teamgenoot voor je ziet rijden, terwijl het daarvoor andersom was dan is dat niet prettig. We hebben er met Max over gesproken en onze keuzes uitgelegd. Toen was de kou weer uit de lucht."

"Tijdens het racen lopen de emoties soms hoop op. We hebben Max uitgelegd waarom we de beslissing namen en ook de data laten zien. Toen begreep hij ook beter waarom we die keuze maakte. Deze keer pakte het nadelig voor hem uit."

De  vroege call werd ingegeven door de pitstop en snelle outlap van Sergio Perez laat Horner aan Auto Hebdo weten.


"We zagen een erg snelle outlap van Sergio Perez en wilden proberen om Max voor Bottas te krijgen. We moesten iets proberen en voor Max reed verkeer. Daarnaast zagen we dat het tempo van Ferrari (Kimi red.) behoorlijk inzakte."

"Uiteindelijk gingen we voor de undercut, maar de hele stop was niet perfect. We verloren een seconde van het moment van het inrijden van de pits, tot en met we weer op de baan waren. Anders hadden we Bottas gepakt."

Red Bull maakte de keuze om teamgenoot Daniel Ricciardo liefst vijf ronden langen door te laten rijden. Genoeg om een voorsprong van liefst zeven seconden op te bouwen ten opzichte van Bottas en Verstappen. Dit duo zat al snel klem achter Carlos Sainz en verloor daarmee kostbare seconden.

Foto: Red Bull Contentpool


 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen