Red Bull heeft veel nieuwe dingen geleerd over de RB13

19 apr. 2017 19:04 Redactie

Focus Red Bull lag op testen van de aerodynamica


Pierre Gasly mocht vandaag plaatsnemen in de RB13 in Bahrein. De Fransman kende een drukke ochtend, maar kwam wegens technische problemen nauwelijks meer in actie tijdens de middag. Desondanks is het team tevreden over de geboekte progressie.

De tweede testdag van Red Bull was een herhaling van de eerste. Een goede ochtend werd gevolgd door een middag met technische problemen. Hierdoor legde het team minder dan de helft van de ronden af van concurrent Mercedes

Gasly, zie inzet op een stoeltje bij Toro Rosso in 2018, was blij om weer in een F1-auto te zitten. "Het was super om weer in een Formule 1 auto te rijden. Het was erg leuk om te doen, zeker met de nieuwe auto's die zoveel sneller zijn."

"In de ochtend hadden we een druk programma met veel aero runs en enkele langere runs. We hebben veel werk verzet in de ochtend. Helaas konden we in de middag door een technisch probleem minder kilometers maken. Afgezien daarvan was het een fantastische ervaring voor me. Deze auto's zijn geweldig om in te rijden."

Jeff Calam, Senior Projects Engineer, geeft aan dat Red Bull veel heeft geleerd tijdens de twee testdagen.

"We kenden een goede ochtend en gingen verder met wat dingen waar we gisteren niet aan toe kwamen. Dat betekent het test van de aerodynamica en data verzamelen, gevolgd door langere runs. We simuleerde zoveel mogelijk onze race pace. Helaas hadden we tijdens de middag een hardnekkig technisch probleem."

"De mannen leverden super werk zodat we met nog één uur te gaan de baan nog op konden. Pierre heeft het goed gedaan, zeker gezien het de eerste keer was dat hij in de nieuwe auto reed. We hebben veel dingen geleerd tijdens de test en zeker nieuwe inzichten verkregen over de RB13. Dat moet ons helpen tijdens de komende races."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen