© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Het wordt een rare race voor ons"

Red Bull gaat een naar eigen zeggen vreemd weekend tegemoet. Er is immers veel veranderd sinds de laatste race, de Grand Prix van Abu Dhabi in 2018.

"Voor het eerst sinds 2006 zit er geen Australiër achter het stuur van onze auto's als in Australië het Formule 1-seizoen wordt afgetrapt. Dat zal wel even vreemd aanvoelen", zo blikt Red Bull vooruit op de openingsrace van het nieuwe seizoen.

Hoewel Red Bull met de Australiërs in het team nooit geluk kende in Melbourne, Mark Webber en Daniel Ricciardo stonden er nooit op het podium, zijn er toch enkele mooie herinneringen waar de Oostenrijkse formatie graag op terugkijkt.

"Natuurlijk debuteerden we hier in 2005 en dat deden we bepaald niet onverdienstelijk. We pakten punten met zowel David Coulthard als Christian Klien. Dat hebben we na afloop goed gevierd!"

Er volgden genoeg feestjes in de jaren erna, vooral in het tijdperk-Vettel. "In 2011 won Sebastian natuurlijk en in 2012 en 2013 stond hij op het podium en in 2010, 2011 en 2013 pakte hij de poleposition. Overigens bleven Webber en Ricciardo niet helemaal met lege handen. Beide wisten ooit de snelste raceronde te rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen