Red Bull hoopt op betere Renault motor in Canada

19 mei 2017 20:32 Redactie

Horner: 'We bidden voor een betere motor'


Red Bull Racing teambaas Christian Horner benadrukte nogmaals dat het team met smart zit te wachten op een betere Renault motor. De vraag is en blijft: Wanneer komt de motor? 

In Spanje zette het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo zelf een goede stap. Het chassis werd verbeterd en daarmee liep Red Bull ongeveer vier tienden in. In Monaco liggen er kansen voor Max en Daniel omdat motorvermogen minder belangrijk is. De twee races die daarop volgen, Canada en Azerbeidzjan, staan bekend als powercircuits. Lange rechte stukken, afgewisseld met langzamere bochten.

Horner hoopt dan ook dat Renault de upgrade gereed heeft voor aanvang van de GP van  Canada. "Het is werk in uitvoering. Renault heeft aangegeven dat de upgrade gereed is bij de introductie van de derde motor. We willen vanzelfsprekend de nieuwe motor zo snel mogelijk hebben en hopelijk krijgen we hem in Canada."

"We gaan iedere week naar de kerk en bidden dat de upgrade zo snel mogelijk komt," grapt Horner.

Gevraagd naar de update strategie geeft de teambaas aan dat Red Bull zich alleen op haar eigen upgrades richt en daarvoor een plan heeft.

"We kunnen ons alleen op onszelf focussen. We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt. Er bestaat geen twijfel dat we tijdens de tweede seizoenshelft veel beter voor de dag komen," laat hij F1.com weten.

De afgelopen weken was er nog de nodige kritiek op ontwerper Adrian Newey. Veel mensen vonden het raar dat de topontwerper niet voor de volle 100% betrokken was bij het ontwerp van de RB13. Zeker met de grote veranderingen in de Formule 1 regels. Is de magie van Newey uitgewerkt?

"Nee, daar geloof ik niet in. Ja, hij heeft zijn tijd verdeeld tussen Red Bull en het Aston Martin project, maar heeft is erg betrokken geweest bij deze auto. Daarnaast heeft Adrian de beschikking over erg goede mensen om hem heen."

Christian Horner is ook heel duidelijk over de toekomst van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Die ligt voor volgend jaar gewoon bij Red Bull.

"Als je in mensen investeert is het logisch dat je langere contracten afsluit. Dat geldt voor Daniel en Max, zoals dat in het verleden ook was met Vettel. De contractuele situatie is erg duidelijk en transparant."

Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen