© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull introduceert China-updates al bij GP Australië

Waar er eerder gevreesd werd dat Red Bull door de crash van Pierre Gasly geen updates kon introduceren in Australië, pakt Red Bull juist flink door en introduceert het updates die eigenlijk pas voor China op de planning stonden.

Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft in gesprek met het Oostenrijkse Servus TV aan dat het team wat betreft de ontwikkeling van de RB15 de bestaande planning reeds los heeft gelaten.

"Adrian Newey heeft de druk op het team flink opgevoerd, waardoor we in Melbourne al onderdelen op de auto kunnen introduceren die eigenlijk pas voor de derde race op de planning stonden. Adrian heeft wat dat betreft alle registers open getrokken."

De updates moeten Red Bull helpen direct vanaf race één competitief te zijn. "We zijn optimistisch en dat optimisme is niet ongegrond. Over een hele raceafstand denk ik dat wij iets achter liggen op Ferrari, maar ik denk dat we er beter voor staan dan Mercedes."

De Honda-motor achterin de RB15 moet natuurlijk bijdragen aan successen voor Red Bull en ondanks terughoudendheid van fans en media, acht Marko Honda tot veel in staat: "Natuurlijk riep men dat Honda er niet klaar voor zou zijn, maar de waarheid is dat we nog nooit zo'n probleemloze winter hebben gekend."

"Vorig jaar vierden we vier overwinningen, dit jaar beschikken we echter over meer vermogen en dus is het niet onrealistisch om vijf of meer overwinningen van het team te verlangen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen