Red Bull komt met nieuw aerodynamisch pakket in Barcelona

11 apr. 2017 17:05 Redactie

Red Bull werkt de klonk rond om bolide Verstappen te verbeteren


Bij het Formule 1 team van Red Bull Racing wordt met man en macht gewerkt om de RB13 van Verstappen en Ricciardo te verbeteren. De ontwerpers van het team werken dag en nacht om nieuwe onderdelen te ontwikkelen.

De RB13 mist op dit moment de benodigde downforce om het Ferrari en Mercedes moeilijk te kunnen maken. Als gevolg hiervan moet het team in de achtervolging en werkt het 24/7 om in Barcelona de eerste grote update te maken.

Deze upgrade moet volgens Marko aanwezig zijn tijdens de GP van Spanje, de vijfde race van het seizoen: "We hebben niet genoeg downforce en op dat vlak ligt nu de hoogste prioriteit. Verder komen we nog motorvermogen tekort en moeten we werken aan onze set-up om het maximale uit de auto te halen."

"De mensen in onze fabriek werken 24/7 aan nieuwe onderdelen, maar we moeten nog even geduld hebben. Het zal tot Barcelona duren voordat we onze problemen op kunnen lossen."

De Grand Prix van Spanje, vorig jaar nog gewonnen door Verstappen, is een race die traditioneel bekend staat om de introductie van nieuwe onderdelen. Reden hiervoor is dat het proces van het analyseren van de resultaten uit de eerste races, het ontwerpen van nieuwe onderdelen en het produceren van deze onderdelen tijd vergt. 

"Het concept van onze auto is goed en in de regen presteerde die uitstekend. We missen alleen nog bepaalde details waarmee we onze tekortkomingen kunnen compenseren. Hierdoor moeten we teveel compromissen sluiten." legt Marko uit.

Een van die compromissen is dat het team koos voor een ontwerp met minder downforce om het gebrek aan motorvermogen te compenseren. Als gevolg hiervan is de topsnelheid nu in orde, maar is de snelheid in de bochten te langzaam. Red Bull had niet verwacht dat Ferrari en Mercedes in staat waren om zoveel downforce te behalen.

Het afstellen van de auto ging in China al beter dan tijdens de eerste race. "Onze auto was in Shanghai al beter af te stellen. Het raamwerk waarin deze presteert was al beter. Onze racepace is sowieso beter dan die in de kwalificaties en met meer brandstof aan boord krijgen we de banden beter op temperatuur." liet Marko aan Auto Motor und Sport weten.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen