Red Bull: 'Max Verstappen is niet te koop!'

14 jun. 2017 13:03 Redactie

Concurrentie kan fluiten naar Max Verstappen


Mochten Ferrari en Mercedes de komende jaren azen op Max Verstappen dan komen ze van een koude kermis thuis. Red Bull is niet bereid om Max te verkopen.

Dr. Helmut Marko van Red Bull is daarom niet bang voor een vertrek van de Nederlander of zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Beide coureurs zijn erg gewild, maar niet te koop aldus Marko. De positie van Carlos Sainz ligt iets complexer, maar ook hij krijgt geen gratis vertrek naar een ander team.

"Ricciardo en Verstappen hebben doorlopende contracten met Red Bull. Voor Daniel geldt dat nog tot en met 2018, maar voor Max nog langer door de aanwezigheid van diverse clausules. We zullen ieder bod dan ook weigeren."

"Hetzelfde geldt voor Sainz die tot en met 2019 onder contract staat. Alleen wij kunnen besluiten om een contract te ontbinden en een rijder vrij te geven. De rijders kunnen dit niet," laat Marko aan Sport Bild weten.

Red Bull blijft bij dreigement omtrent vertrek


De Formule 1 motoren van 2021 spelen een cruciale rol in de toekomstplannen van het team. Marko herhaalt wederom zijn dreigende woorden over een vertrek uit de F!. 

"We eisen dat de regels veel eenvoudiger worden dan nu en dat er een onafhankelijke motorleverancier komt. Anders blijven we afhankelijk van autofabrikanten die de dienst uit blijven maken. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar een V10 of V12 die maar acht miljoen per jaar kost. Een forse besparing ten opzichte van de 20 miljoen die we nu kwijt zijn."

"Turbo's en KERS kan gestandaardiseerd worden, waarbij de motoren luider zijn, minimaal 1000 PK hebben en het eindelijk weer om de coureurs draait in plaats van om de motoren. Nu is de invloed van de engineers veel te groot en dat kan niet de bedoeling zijn van de Formule 1."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen