Red Bull: "Max Verstappen mag niet naar Ferrari"

10 mei 2017 06:55 Redactie

'Verstappen heeft geen prestatieclausule in zijn contract'


Aan de vooravond van de vijfde Grand Prix van dit Formule 1 seizoen draait het geruchtencircuit al op volle toeren. Zowel Vettel als Alonso hebben een aflopend contract en worden gezien als de spil in het 'silly season'.

Ook de namen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo worden veelvuldig genoemd. Uitgerekend dit rijdersduo wordt gezien als misschien wel het beste duo van het veld. Het probleem is echter dat Red Bull Racing met de RB13 nog niet beschikt over een winnende auto. Loopt Red Bull dan ook het risico dat één van hun rijders een overstap maakt?

Volgens voormalig Formule 1 coureur Johnny Herbert moet Red Bull zich vooral zorgen maken om een vertrek van Max Verstappen.

Aan Sky Sports F1 vertelt hij het volgende: "Ik ben ervan overtuigd dat Max en zijn vader, Jos Verstappen, rond gaan kijken als Red Bull het niet voor elkaar krijgt. Max wil bewijzen dat hij een titelkandidaat is. Red Bull sluit over het algemeen langdurige contracten met hun rijders af. Het zal mij niet verbazen dat Max een prestatieclausule in zijn contract heeft."

Met een prestatieclausule zou de jonge Nederlander vrij kunnen vertrekken als Red Bull niet competitief is. Op dit moment is Red Bull het derde team op de grid en is het gat met zowel Mercedes als Ferrari erg groot. Verstappen bezet momenteel de vijfde plaats in het kampioenschap met dertien punten voorsprong op zijn teamgenoot.

Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, ontkent echter tegenover Auto Bild und Motorsport dat Verstappen een dergelijke clausule in zijn contract heeft.

"Ondanks alle geruchten heeft Max Verstappen géén prestatieclausule in zijn contract staan. Ook als hij niet tevreden is over zijn positie in het WK blijft hij bij Red Bull. Wij zullen Max echt niet naar Ferrarri laten gaan!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen