Red Bull moet in september weer mee doen voor de zeges

24 mei 2017 15:25 Redactie

Newey acht Red Bull in komende races kansloos voor de zege


Red Bull ontwerper Adrian Newey verwacht geen wonderen in Monaco. Het circuit waarop de RB12 vorig jaar in staat was om Mercedes te verslaan. Alleen een totaal mislukte pitstop kon roet in het eten gooien.

Dat de RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo tekort komt is inmiddels duidelijk. Vorig seizoen wist het een gebrek aan motorvermogen nog te compenseren met een uitstekend chassis. Dit jaar loopt de ontwikkeling van het chassis ook achter bij Ferrari en Mercedes.

"Vorig jaar hadden we een uitstekend chassis en konden we daardoor schitteren in Monaco. Dit jaar zal dat lastig worden. We hebben niet langer het beste chassis."

Een overwinning voor de zomerstop lijkt dan ook uitgesloten. Motorleverancier Renault komt wel met een upgrade, maar de vraag is wanneer. Met snelle circuits als Baku en Montreal op de kalender zijn extra paardenkrachten zeker wenselijk. In Oostenrijk komt de volgende grotere upgrade van Red Bull zelf.

"We moeten zorgen dat we er in september staan. Dan is de GP van Singapore onze grootste kans op een overwinning," laat Newey weten.

"Mensen mogen geen wonderen verwachten, er bestaat in de Formule 1 niet zoiets als een reuzensprong. De media dikten onze upgrade in Barcelona aan. We hebben een stap gezet, maar we moeten onszelf nog veel verder ontwikkelen."

Teambaas Christian Horner laat weten dat hij vol vertrouwen is dat het chassis snel zal verbeteren.

"We hebben geen frustraties voor de dingen die we in eigen hand hebben. Iedereen werkt zo hard mogelijk om de auto snel te verbeteren, zodat hij binnenkort weer op rails rijdt."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen