'Red Bull kan met nieuwe Renault motor echt vechten met Mercedes'

10 jan. 00:24 Redactie

Horner gelooft in titelgevecht tussen Red Bull en Mercedes


Red Bull Racing teambaas Christian Horner heeft hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen. Door de komst van de nieuwe motor van Renault wordt het gat op motorisch vlak met Mercedes waarschijnlijk een groot deel gedicht.

De teambaas van Max Verstappen ziet dat Renault met man en macht werkt aan de ontwikkeling van de motor. "Renault werkt ontzettend hard aan de nieuwe motor. Als zij een vergelijkbare stap kunnen zetten als afgelopen winter, dan wordt het gat met Mercedes aanzienlijk kleiner."

"Aangezien het chassis komend jaar een grotere rol gaat spelen bij de prestaties, kan dat zeker in ons voordeel uitpakken. Natuurlijk, het is op dit moment nog allemaal hypothetisch, omdat we niet weten wat de concurrentie doet. We richten ons dan ook volledig op onszelf. In Melbourne kunnen we pas echt zien hoe de vlag erbij hangt."

De progressie van Red Bull was het afgelopen seizoen verbluffend. Na een moeizaam 2015, zonder zege, werd in 2016 de weg omhoog gevonden. Met twee GP-zeges voor het team en een tweede positie in het WK bij de constructeurs was het een bovenverwachting goed seizoen voor het team.

"Het was een prachtig jaar voor ons. De doelstelling voor aanvang was een positie in de top 5, wat al lastig leek te worden. Om het seizoen dan als tweede af te sluiten, met een derde plaats bij de coureurs is geweldig. Daarnaast behaalden we ook nog een pole in Monaco en zestien podiumpaatsen. Renault kende als enige leverancier een 100% betrouwbaarheidsscore en Daniel wist iedere race te finishen."

"Ondanks de veranderende formule 1 regels voor het nieuwe seizoen, nemen we heel veel positiefs mee uit het afgelopen jaar."

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe bolide van Max Verstappen en Daniel Ricciardo gepresenteerd wordt. Dit zal voor aanvang van de eerste testdag zijn. De wintertests beginnen op 27 februari op het circuit van Barcelona.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen