Red Bull ontwerper voorstander van shield in Formule 1

08 jun. 2017 10:30 Redactie

Adrian Newey pleit voor meer cockpitbescherming


Eerder dit jaar liet de FIA al weten dat de zogenaamde 'Halo' er niet zou komen als cockpitbescherming. Zoals het nu lijkt wordt in plaats daarvan de 'shield' geïntroduceerd.

Dit schild moet de coureurs beschermen tegen rondvliegende onderdelen tijdens het rijden. De 'Halo' bleek in de praktijk onvoldoende bescherming te bieden omdat het de kleinere brokstukken niet tegenhield. De shield zou hier wel bescherming voor bieden.

Onder de coureurs heerst nog de nodige verdeeldheid. Sommige coureurs, waaronder ook Max Verstappen, vinden het niet nodig dat er cockpitbescherming komt. Hoewel ook zij erkennen dat veiligheid voorop staat, vinden ze een dergelijke cockpitbescherming te ver gaan. Topontwerper Adrian Newey heeft inmiddels aangegeven wel een voorstander te zijn van de shield als cockpitbescherming.

Aan Autosport deelde hij het volgende hierover mee: "Ik denk dat de shield een betere oplossing is dan de Halo. Er moet echter wel goed gekeken worden naar de doorzichtigheid van de shield. Het zicht moet er natuurlijk niet door worden gehinderd want als dat wel zo is, dan moeten we hier niet mee doorgaan."

Volgens Newey zou de Formule 1 meer moeten kijken naar hoe de veiligheid in de Indy Car series is geregeld.

"Er moet inderdaad meer onderzocht worden hoe de risico's in de Formule 1 teruggebracht kunnen worden. Wat dat betreft moet er ook gekeken worden naar de bevestiging van de banden. Deze is op dit moment geen 100%. De banden vliegen er nog te vaak vanaf. Op dat gebied is de Indy Car echt een stuk veiliger."
Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen