Red Bull pleit voor een onafhankelijke motorleverancier

20 mei 2017 08:30 Redactie

Red Bull sluit samenwerking Renault en Mercedes uit


In aanloop naar de Grand Prix van Spanje werd er volop gespeculeerd over de updates waar Red Bull mee zou komen. Zou het team van Verstappen en Ricciardo daarmee het gat naar Mercedes en Ferrari kunnen dichten?

In de kwalificatie zag het er op zich best wel veelbelovend uit. Verstappen werd weliswaar opnieuw vijfde maar het gat naar de poletijd van Hamilton was teruggebracht naar een halve seconde. In de race werd echter duidelijk dat Red Bull zich nog steeds in niemandsland bevindt. Ricciardo werd derde maar was nog de enige rijder die niet op een ronde achterstand werd gezet door Hamilton en Vettel.

In een exclusief interview met Formula 1 laat teambaas Horner weten zeer tevreden te zijn met de updates in Barcelona.

"Bij een dergelijke grote update is het vrij logisch dat niet alles in één keer goed uitpakt. Alle onderdelen moeten samenwerken en in een goede harmonie met elkaar functioneren. We zagen echter al een duidelijke vooruitgang. In de kwalificatie zaten we slechts drie tienden achter Ferrari en binnen zes tienden van Mercedes. Dat is veelbelovend, vooral omdat we het gevoel hebben dat er nog meer uit te halen valt."


Terwijl Mercedes en Ferrari hun eigen krachtbron ontwikkelen, is Red Bull daarin afhankelijk van Renault. Volgens Horner is het belangrijk dat Liberty Media ervoor zorgt dat de Formule 1 weer competitief wordt.

"Formule 1 moet het motorprobleem van verschillende kanten gaan onderzoeken. Zowel de kosten, de prestaties, het geluid en de attractiviteit moeten worden belicht. Dat zijn echt belangrijke elementen waar naar gekeken moet worden. Ik ben ervan overtuigd dat de aandeelhouders een competitieve onafhankelijke motorleverancier willen. Daardoor krijgt de motorleverancier minder invloed. Als Renault bijvoorbeeld ermee stopt, dan staan wij ineens met lege handen."

De laatste tijd duiken er steeds meer geruchten op dat Mercedes de helpende hand wil bieden aan Honda. Horner gelooft echter niet dat het zo ver zal komen. De suggestie dat Mercedes misschien Renault ooit een dergelijke aanbod doet, wuift Horner direct weg.

"Een samenwerking tussen Mercedes en Renault? Nee, dat gaat niet gebeuren, het voornaamste probleem daarin is Red Bull."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen