Red Bull Racing voert druk op Renault op

13 mei 2017 19:00 Redactie

Horner eist duidelijkheid van Renault over nieuwe motor


Eerder dit jaar was er sprake van dat Renault tijdens de GP van Canada de vernieuwde krachtbron zou introduceren. Inmiddels is deze upgrade uitgesteld om eerst te zorgen voor meer betrouwbaarheid.

De grote vraag is dan ook wanneer Verstappen en Ricciardo wel kunnen beschikken over de verbeterde krachtbron van Renault. Nu Red Bull in Barcelona dankzij de meegebrachte upgrades dichterbij is gekomen aan Ferrari en Mercedes, wil het team ook zo snel mogelijk beschikken over de nieuwe motor. Hiermee zou opnieuw tijdwinst behaald worden waardoor de strijd vooraan nog interessanter kan worden.

Teambaas Christian Horner liet er tijdens de persconferentie in Barcelona dan ook geen gras over groeien.

"Ik wil heel graag meer duidelijkheid van Renault wanneer de volgende versie komt. Wat ons betreft natuurlijk zo snel mogelijk. Renault is op de juiste weg maar ik denk dat ze nog wat problemen hebben om het maximale uit de motor te halen. Hopelijk lukt het ze snel om wel de maximale potentie van de motor te gebruiken."

Namens Renault laat Cyril Abiteboul weten dat Red Bull nog even geduld moet hebben.

“Dat zal nog een aantal races in beslag nemen met de huidige hardware. Dit is een constante ontwikkeling. Uit de bestaande hardware kunnen we ook nog meer halen maar dat is afhankelijk van hoe snel we de betrouwbaarheidsproblemen kunnen oplossen."

Tenslotte heeft Abiteboul nog goed nieuws voor Verstappen en Ricciardo.

"Maar één ding is zeker, er komt meer vermogen aan!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen